Sporting ST wint bij Kronenberg

Kronenberg-Sporting ST 1-2 (0-1).

Doelpunten: Marco Cornelissen en Pim Smits.

KRONENBERG | Sporting ST heeft woensdagavond door de 1-2 zege in de inhaalwedstrijd tegen Kronenberg afstand genomen van onderste plaatsen in de vijfde klasse E.

Na de 5-1 winst op SVOC'01 boekte de ploeg van trainer Han Friesen de tweede zege op rij tegen een directe concurrent. Sporting ST creƫerde veel kansen en nam na een kwartier de leiding. Randje buitenspel mocht Marco Cornelissen doorgaan. De grensrechter vlagde niet en vanaf de rand van de zestien scoorde Cornelissen de 0-1. In de 63e minuut nam Pim Smits een hoekschop. De bal zeilde voorbij het doel waar Kevin Goldschmidt de bal retourneerde naar Pim Smits die op de andere vleugel helemaal vrijstond. Met zijn linkervoet knalde Smits de bal in het net: 0-2.

Vlak voor tijd kreeg Sporting-verdediger Rik Miltenburg op het hobbelige bijveld de opstuitende bal tegen zijn arm: strafschop. Keeper Bram Willems wist in eerste instantie de penalty te stoppen maar de bal caramboleerde met veel effect alsnog in het doel: 1-2.

Vol programma breekt Merselo op

HRC'27-Merselo 1-0 (1-0).

AFFERDEN | De vele wedstrijden in korte tijd breken Merselo op in de vijfde klasse E. De uitgebluste geel-zwarten gingen op bezoek bij HRC'27 in Afferden met 1-0 onderuit.

Na balverlies op het Merselose middenveld nam de thuisploeg na negen minuten de leiding: 1-0. Het was van beide kanten een slechte wedstrijd die ook weinig kansen opleverde. Op het middenveld werd Camiel Kroonen gemist terwijl Tom Michels een linie is gezakt om de plek van de gestopte centrumverdediger Ahmad Qurishi over te nemen. Vlak voor rust werd Merselo eenmaal gevaarlijk. Uit een voorzet van Jord de Keijzer trof Tim Philipsen de lat.

In de slaapverwekkende tweede helft gebeurde er weinig. De grabbelende doelman Bram van Soest kreeg de stuiterende bal uit een vrije trap niet onder controle maar de paal bracht redding.

In de 80e minuut kreeg een HRC-speler, na twee keer geel, de rode kaart waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Maar Merselo kon niet meer profiteren. De wedstrijd was al helemaal ingezakt en ging uit als een nachtkaars.

Nederlaag voor De Peelkorf

De Peelkorf-Spes 6-13 (4-11). Doelpunten De Peelkorf: Janneke Jenneskens (3), Eline Claessens, Tina Janssen en Linda Verlijsdonk.

Ysselsteyn | In de topklasse van het korfbal ging de Peelkorf zondag onderuit tegen Spes.

De ploeg uit Milsbeek won op sportpark De Vlies in Ysselsteyn met 6-13. De Peelkorf kende een valse start, want de ploeg keek al vrij snel tegen een 0-5 achterstand aan. Halverwege de wedstrijd leidde Spes met 4-11, waarna de Peelkorf in de tweede helft iets beter in het spel kwam, maar er aan beide kanten weinig werd gescoord. Doelpunten de Peelkorf: Janneke Jenneskens (3), Eline Claessens, Tina Janssen en Linda Verlijsdonk.

Na twaalf wedstrijden staat de ploeg uit Ysselsteyn zeven en voorlaatste. De ploeg haalde zes punten. Alleen hekkensluiter Prinses Irene doet het slechter. Die ploeg staat puntloos onderaan. De volgende wedstrijd voor De Peelkorf is op zondag 27 mei uit tegen DDW uit Hooge Mierde. Een week later staat het laatste competitieduel op het programma tegen Rosolo.

Punt voor Oranje Wit

Oranje Wit-Altior 12-12 (5-6). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (4), Aniek Drabbels (3), Jessica Klaassens (2), Steffie van Rooij, Nathalie Loenen en Kim Hendrix.

Leunen | In de hoofdklasse deelde Oranje Wit de punten met Altior. De thuisploeg speelde met 12-12 gelijk tegen de gasten uit Heeswijk-Dinther. Oranje Wit had veel moeite met een sterk en fysiek spelend Altior en haalde daardoor niet zijn normale niveau. Na afloop toonde de ploeg zich desondanks tevreden met een punt.

SVOC'01 te sterk voor Odio

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 waren in de overgangsklasse A te sterk voor Odio. De gasten werden in de strijd om de tweede plaats (die recht geeft op promotie) nipt met 8-7 verslagen. Door een benutte strafworp leidde SVOC'01 bij de rust met 4-3. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 6-3. Vervolgens kwam Odio in de slotfase sterk terug, maar wist SVOC'01 de zege toch over de streep te trekken. Doelpunten: Rian Willems (4), Sofie de Mulder (2), Linda Claessens en Marloes Cox.

Merselo verliest van Lottum

Lottum | Lottum won in de eerste klasse D van het korfbal van hekkensluiter Merselo. De gasten uit Merselo gingen met 9-8 onderuit in het rozendorp. De twee laagvliegers in deze klasse maakten er een spannende wedstrijd van. Na een 5-4 score bij de rust bleef Merselo geloven in de winst, maar bleef de ploeg ook moeizaam scoren. Een gelijkspel had de veldverhoudingen beter weergegeven. Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel (3), Aniek van den Heuvel (2), Lisa Verhoeven (2) en Anke Zegers.