Leunen kansloos tegen Belfeldia

Leunen-Belfeldia 1-5 (0-3).

Doelpunten: 13. Sjoerd Bosman 0-1; 33. Marvin Wagimin 0-2; 39. Sjoerd Bosman 0-3; 60. Roel Verlinden 0-4; 63. Bram Peulen 0-5; 75. Mees Claessens 1-5. Scheidsrechter: Van de Rijt (Venhorst). Kaarten: geen. Toeschouwers: 80.

Leunen: Tijssen; Jacobs, Gielens, Linke en Riensema; Pouwels (21. Oudenhoven), Loenen en Pim Weijs (74. Claessens); Van de Winkel (46. Thomas Weijs), Beelen en Arcimowicz.

LEUNEN | Leunen leed donderdag voor eigen publiek een volkomen kansloze 1-5 nederlaag tegen Belfeldia in de vierde klasse E. Het was een slechte dag voor de oranje-witten. Want de meeste concurrenten wonnen waardoor Leunen afzakte naar de voorlaatste plaats.

Trainer Vincent van Sambeek was vooraf blij dat enkele spelers weer terugwaren van blessures. Alleen aanvoerder Thomas Litjens en de geschorste keeper Guido Voncken waren niet inzetbaar. Voncken was voor een wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen Kwiek Venlo. Ralf Tijssen was zijn vervanger.

Vanaf de aftrap was het al snel duidelijk dat Leunen een lastige middag tegemoet zou gaan. De tegenstander uit Belfeld zette de oranje-witten onder stevige druk. De Leunse ploeg slaagde er nauwelijks in eronderuit te komen. Belfeldia was in de openingsminuten al dreigend uit enkele hoekschoppen. De openingstreffer kon niet lang uitblijven. In de 13e minuut kopte de geheel vrijstaande Sjoerd Bosman de 0-1. Frank Gielens, oud-speler van Venray 1, slaagde er niet de defensie overeind te houden. Keer op keer drongen de Belfeldenaren gevaarlijk door de wankele laatste linie.

Ook op het middenveld kon Leunen amper weerstand bieden. Noud Pouwels moest al na twintig minuten naar de kant omdat hij duizelig was. Hij werd vervangen door Frits Oudenhoven die rechtsback ging spelen. Stefan Jacobs schoof door naar het middenveld waar captain Ricky Loenen er niet in slaagde de lijnen uit te zetten. Na ruim een halfuur viel, wederom uit een kopbal, de 0-2. Even later redde goalie Ralf Tijssen half waarna Sjoerd Bosman de 0-3 binnenschoot.

Na de pauze kwam de nog niet geheel fitte Thomas Weijs binnen de lijnen. De aanvaller liet direct een goede actie zien over de linkerkant. Weijs legde de bal terug op Erik Beelen die raakschoot. Maar de treffer werd geannuleerd omdat de bal over de achterlijn was geweest. Na een kwartier miste keeper Ralf Tijssen een houdbaar lijkend schot van Roel Verlinden: 0-4. Vlak daarna viel ook nog de 0-5.

Mees Claessens, die amper een minuut in het veld stond, scoorde uit een corner van Mateusz Arcimowicz de eretreffer: 1-5. Uit de volgende corner van de Poolse aanvaller was het weer bijna raak. De kopbal van Tom Riensema werd op het nippertje van de doellijn gekopt.