Venray boekt vierde zege op rij

ZSV-Venray 0-3 (0-1).

Doelpunten: 30. Dimitris Touratzidis 0-1; 78. Armend Shala 0-2; 90. Dimitris Touratzidis 0-3.

SV Venray: Van Enckevort; Wismans, Willemse, Van Dijck en Jesse Peeters; Pelzer (60. Jarno Peeters), Brinkman, Shala en Litjens (80. Koenen); Vievermans (85. Van Hout) en Touratzidis.

ZEILBERG | Na drie thuisoverwinningen op rij pakte Venray een overtuigende 0-3 uitzege op ZSV in de eerste klasse D. Door de winst passeerde Venray de Zeilbergers op de ranglijst.

Met nog twee duels voor de boeg is Venray nu zo goed als zeker in veiligheid. Met zes punten voorsprong op de bedreigde zone en een veel beter doelsaldo dan Wilhelmina'08 en Hoensbroek die de twee nacompetitieplekken bezetten. Het interim-duo Ivo van der Weerden en Gert-Jan Wismans had het elftal, ten opzichte van een week eerder tegen Minor, op twee plaatsen gewijzigd. Stef van Dijck speelde centraal achterin in plaats van Joy Koenen. Rechts op het middenveld nam Danny Pelzer de plaats in van de geblesseerde Rick Egelmeers.

Vanaf de aftrap domineerden de rood-witten op sportpark De Kranenmortel. Thuis verloor Venray op 26 november nog met 2-3 van de Brabanders. De Venrayse ploeg speelde weer met een viermansmiddenveld met Armend Shala vlak achter de twee aanvallers Bram Vievermans en Dimitris Touratzidis. De Griekse spits kwam eerder dit seizoen op de bank terecht. Tussen eind oktober en half februari scoorde hij geen enkele keer. Daarna leefde de Venrayse topschutter weer helemaal op. Na een halfuur brak hij, uit een voorzet van Danny Pelzer, met een kopbal de score open: 0-1. Het was alweer de twintigste competitietreffer van Touratzidis.

Na de theepauze kwam de thuisploeg even sterk opzetten. ZSV kreeg ook een grote kans op de gelijkmaker maar dat voorkwam doelman Dirk van Enckevort met een knappe redding. Een kwartier na rust verving de weer herstelde Jarno Peeters op het middenveld Danny Pelzer. Het hardwerkende ZSV kwam, op de opleving in het begin van de tweede helft na, kwaliteit tekort tegen de Venraynaren. De bevrijdende tweede treffer viel aan de late kant. Een schot van Armend Shala werd even van richting veranderd en de ZSV-doelman was kansloos: 0-2. In de blessuretijd viel nog de 0-3. Het was opnieuw een kopgoal van Dimitris Touratzidis. Ditmaal op aangeven van de ingevallen Joy Koenen.