Museumdirecteur volgt vandalen

Overloon | Erik van den Dungen heeft het helemaal gehad met de vernielingen die de laatste tijd in het Oorlogsmuseum Overloon worden aangericht. Bijna greep hij vorige week eigenhandig de daders in de kraag. Op het laatste moment wisten ze te ontsnappen aan de museumdirecteur die aangifte deed bij de politie.

Huurrolstoelen in het museum zijn vernield en van een loopbrug gegooid, stroomkastjes en sloten worden opengebroken. Het is slechts een een klein deel van de spoor van vernielingen die de laatste tijd door het museum trekt. "Alles wat hier los en vast zit is niet veilig voor ze", foetert Van den Dungen. "De jongens klimmen ergens door of over de omheining en gaan hun gang. Dat kan makkelijk ongezien, want er staat hier anderhalve kilometer aan hekwerk en prikkeldraad. Maar dit moet echt snel stoppen."

De twee of drie jongens die hier verantwoordelijk voor zijn, slaan meestal in de avonduren toe. Van den Dungen werd al enkele keren gewaarschuwd door mensen die de jongens na sluitingstijd op het museumterrein zagen rondlopen. Onlangs spoedde de museumdirecteur zich na een nieuwe melding naar het terrein om poolshoogte te nemen. Hij kreeg de vandalen in het vizier, zette de achtervolging in, maar via de Museumlaan wisten ze uiteindelijk te ontsnappen. Van den Dungen: "Nee, we weten niet wie het zijn. Anders was ik al meteen naar de ouders gestapt. Ongelooflijk dat die ouders hier niet tegen optreden. Ook met het oog op de komst van de nieuwe speeltuin op ons terrein moet dit snel zijn afgelopen. Je moet er toch niet aan denken dat de nieuwe speeltoestellen het al direct moeten ontgelden."

Inmiddels is er een signalement van de daders door de politie verspreid.


Subsidie voor dorpsfeest

Smakt-Holthees | De dorpsraad van Smakt-Holthees heeft de subsidie voor de dorpskermis nog niet ontvangen van de gemeente Boxmeer. Het gaat om een bedrag van 3000 euro. De dorpsraad ontvangt van de gemeente Venray nog 900 euro.

De dorpsraad is uiteindelijk verantwoordelijk voor de juiste besteding van de subsidies.

Wandelkaarten vernieuwd

Smakt-Holthees | De nieuwe wandelkaarten worden binnenkort geplaatst in de informatieborden van Smakt-Holthees. Momenteel zijn de nieuwe wandelkaarten in ontwikkeling.

De wandelroute in de dorpen wordt goed onderhouden. Dat heeft de gemeente laten weten aan de dorpsraad. De terugkoppeling wordt als prettig ervaren.