Venray voor Iedereen op 19 mei

Venray | Het GehandicaptenPlatform Venray houdt op zaterdag 19 mei de manifestatie Venray voor Iedereen op het Schouwburgplein.

Het programma begint om 13.00 uur met de opening door de voorzitter van het GehandicaptenPlatform Venray. Om 13.10 uur volgt het openingswoord door burgemeester Hans Gilissen. Tussen 13.15 en 16.30 uur zijn er allerlei activiteiten, zoals het levenswegspel, het ervaringscircuit, een kennistest en een enquête en de uitgifte van informatiefolders. De bezoekers kunnen tevens genieten van muziek van orkest Rooyal en er staat ook een springkussen voor de jeugd en Venray Beweegt. In Schouwburg Venray start om 13.30 uur een dialoogtafel onder leiding van burgemeester Hans Gilissen. Om 13.30 uur volgt een sportdemonstratie, om 14.00 uur kan er genoten worden van een demonstratie rolstoeldansen, om 14.30 uur is er een dialoogtafel onder leiding van beleidsmedewerkster Mariska Boon, om 14.45 uur volgt een sportdemonstratie, om 15.15 uur is er een demonstratie rolstoeldansen, om 15.30 uur is er een dialoogtafel onder leiding van wethouder Anne Thielen en van 13.30 tot 16.00 uur staat er een tekentafel voor de kinderen.

Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten door wethouder Anne Thielen en dagvoorzitter Mark Schapendonk.


Inspiratiedebat BeePower

Venray | De lokale energiecoöperatie BeePower Venray viert op zondag 3 juni het ontstaan met het inspiratiedebat Duurzame Energie in MFC Brukske in Venray. Tijdens het debat wordt onder andere de dialoog met elkaar aangegaan over de manier waarop de energietransitie in Venray vorm kan worden gegeven.

BeePower is opgericht door vijf burgers van Venray en gaat zich inzetten voor het bevorderen van duurzame energie binnen de gemeente Venray. BeePower is een coöperatie, waarvan alle burgers en bedrijven van de gemeente Venray lid kunnen worden. Duurzame energie leeft steeds meer binnen Venray en daarom zoekt BeePower ook burgers en bedrijven uit Venray die zich willen aansluiten bij de beweging die zij in gang gaat zetten. Doelstelling binnen Venray op het gebied van duurzame energie is dat in 2030 50 procent duurzaam wordt geproduceerd. Het is niet realistisch en wenselijk dit alleen bij de overheid neer te leggen. Hiervoor is een sterk burgercollectief nodig, dat mee aan het roer gaat staan om dit te realiseren. En dat ervoor zorgt dat de eigen burgers en bedrijven kunnen meeprofiteren van de opbrengsten van deze projecten en anderzijds ook oog heeft voor de belangen van de burgers in de gemeente Venray. Mede met behulp van een startsubsidie van de gemeente heeft BeePower afgelopen maanden de organisatie kunnen formaliseren. De inloop is vanaf 13.00 uur en het debat begint om 13.30 uur. Het programma wordt geleid door Tom Vaessen en kent naast het inspiratiedebat tevens een korte lezing en een presentatie/introductie van BeePower. Alle burgers van Venray zijn van harte welkom en de entree is gratis. Aanmelden kan via beepowervenray.nl.


Rozenfestival zoekt 'Roosjes'

Lottum | De organisatie van het Rozenfestival in Lottum zoekt mensen die zijn vernoemd naar de roos.

Op het evenement verrijst deze zomer namelijk een bloemrijk mozaïek van selfies. Iedereen die zich wil laten vereeuwigen in dit kunstwerk, kan dus vanaf nu een gekiekt zelfportret insturen. Alle enthousiaste 'Roosjes' mogen tot 1 juli een selfie en hun volledige naam sturen naar roosjes@rozendorp.nl.

Het Rozenfestival wordt gehouden van 10 tot en met 13 augustus. Meer informatie over het programma en kaarten staat op de website www.rozendorp.nl.