Familiespeurtocht in Boshuizerbergen

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 21 mei een foto- en opdrachtenspeurtocht voor kinderen met hun (groot)ouders door natuurgebied Boshuizerbergen.

De tocht start tussen 9.30 en 10.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Maasheseweg. De tocht duurt ongeveer twee uur en deelname is gratis. De wandeling is minder geschikt voor kinderwagens. Tijdens de foto zoek- en opdrachtenspeurtocht gaan de kinderen met ouders en/of grootouders op pad tussen de jeneverbessen en over de stuifzanden van de Boshuizerbergen. De foto's wijzen de weg. Onderweg komen ze verschillende opdrachten tegen, zoals: hoe ziet zand eruit door een vergrootglas? Zijn de korrels allemaal even groot? Ontdek de verschillende grondlagen met een grondboor. Je mag een zandschilderij maken? Zitten er misschien nog verborgen schatten in de bodem?

Kruidenwandeling

Overloon | Petroesjka Splint van Centrum Weerspiegeling uit Arcen houdt op dinsdag 29 mei een kruidenwandeling vanuit 't Helder in Overloon. Splint gaat tijdens de wandeling vertellen over de geneeskrachtige werking en culinaire mogelijkheden van een aantal voor iedereen bekende wilde planten. De wandeling begint om 20.00 uur. Aanmelden kan tot 25 mei bij 't Helder via e-mail t-helder@ziggo.nl of telefoon (0478)641404, 06-27007511. Zie ook www.helder-overloon.com.