Maria Passie

Tienray | Het leven van Maria in de Maria Passie is op zaterdag 26 mei vanaf 20.00 uur in de kerk Onze Lieve Vrouw Troosteres der Bedrukten, Klein-Lourdes aan Kloosterstraat 1 in Tienray te beluisteren.

In de Maria Passie wordt het leven van Maria in alle facetten uitgebeeld op basis van hedendaagse muziek, deels vergelijkbaar met de Passion tijdens de Goede Week. Daarbij wordt het ook geactualiseerd naar het heden. De eerste uitvoeringen van de Maria Passie hebben lovende kritieken opgeleverd.

De man achter de Maria Passie is Roel Verheggen uit Lottum. Hij is de schrijver van de teksten en de regisseur van deze muziekuitvoering. De ruim dertig koorleden, vrijwel allemaal vrijwilligers binnen het Lourdeswerk, komen uit heel het land. Het doel van deze muzikale inspanning is het inzamelen van geld voor de Stichting Aquero.

Deze stichting maakt het mogelijk om mensen die graag een reis naar Maria in Lourdes willen maken financieel te ondersteunen. De opbrengst is dan ook geheel voor Aquero.

Kaarten zijn te verkrijgen in de kerk van Tienray na de vieringen. Daarnaast zijn ze ook te bestellen via www.demariapassie.nl of bij Bert Elferink via e-mail ejm.elferink@gmail.com. Kosten 10 euro per kaart, te voldoen: Ten name van De stichting Aquero NL63 INGB 0008 3288 58 Wijk aan zee. De kaarten zijn 26 mei voor aanvang op te halen op de locatie. Voor een meerprijs worden de kaarten opgestuurd.

Voor meer informatie kijk op de website www.demariapassie.nl.