United en Merselo delen de punten

SV United-Merselo 3-3 (1-2).

Doelpunten: 10. Stef Kersten 1-0; 24. Tim Philipsen 1-1; 45. Glenn Gielens 1-2; 48. Indy Phillips 2-2; 80. Camiel Kroonen 2-3; 89. Michal Kolodziejski (strafschop) 3-3.

WANSSUM | De doelpuntrijke derby tussen SV United en Merselo eindigde in een 3-3 remise in de vijfde klasse E.

Op een nat en glad veld opende de thuisploeg na tien minuten de score door een doeltreffend afstandsschot van Stef Kersten: 1-0. Halverwege de eerste helft werd een doorgeschoten diepe bal door United-doelman Bas Rademacher gekeerd. De sluitpost werd gehinderd door een Merselose aanvaller die met gestrekt been inkwam. De arbiter floot niet waardoor Tim Philipsen in de rebound de 1-1 gelijkmaker scoorde.

SV United deed er een schepje bovenop om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bram van de Ven mikte net over het doel en een inzet van Bram Lookman werd gestopt door doelman Bram van Soest. Op slag van rust nam Merselo de leiding. Van net buiten de zestien verraste Glenn Gielens met een mooie lob keeper Rademacher: 1-2.

Vlak na de pauze kwam SV United op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Bram Lookman vanaf links scoorde Indy Phillips de 2-2. De thuisploeg probeerde door te drukken maar een doelpunt van Michal Kolodziejski werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Terwijl Bram van de Ven op de Merselose keeper strandde.

Tien minuten voor tijd kwam Merselo opnieuw verrassend op voorsprong. Uit een vrije trap scoorde Camiel Kroonen wat gelukkig de 2-3. SV United opende het slotoffensief en in de voorlaatste minuut ging de bal op de stip na een handsbal van Merselo-verdediger Bas Philipsen. In eerste instantie liet arbiter Huebers doorspelen maar toen de kans voor de blauw-witten verkeken was, floot de leidsman alsnog voor penalty. Topschutter Michal Kolodziejski schoot de strafschop binnen: 3-3.

SV United start nacompetitie uit

WANSSUM | Op zondag 3 juni gaat de nacompetitie van start. SV United was door het winnen van de eerste periodetitel al vroeg in het seizoen verzekerd van deelname aan het toetje.

De KNVB heeft de opzet dit jaar veranderd. Omdat er geen eerste, tweede of derde periodewinnaar meer is, is het programma nu nog niet vast te stellen. De periodewinnaars worden namelijk ingedeeld op basis van de eindstand. In iedere klasse is er zo een hoogste, middelste en laagste periodekampioen.

Wel zeker is dat SV United een ploeg treft uit de vierde klasse E of F. De blauw-witten beginnen op 3 juni met een uitwedstrijd. De return is op zondag 10 juni in Wanssum. De winnaar van deze tweestrijd verdient een plek in de vierde klasse.