Ysselsteyn speelt goed maar verliest

Budel-Ysselsteyn 2-1 (2-0).

Doelpunt: Mike Arts.

BUDEL | Ysselsteyn verloor donderdag de uitwedstrijd tegen de nummer twee Budel met 2-1 in de derde klasse C. De thuisploeg pakte door de winst tevens de tweede periodetitel.

De Ysselsteyners misten opnieuw enkele geblesseerde spelers. Daardoor verschenen Bas Coopmans en Kevin van Meijel in de basis. Budel kwam het beste uit de startblokken. Na twintig minuten nam de thuisploeg de leiding: 1-0.

Vlak daarna ontstond er een misverstand in de defensie tussen Ruud Bouwman en keeper Mark Swinkels. Het gevolg was dat Bouwman de bal in zijn eigen doel werkte: 2-0. Daarna pakte Ysselsteyn het goed op en domineerde de gehele tweede helft. Er werden ook genoeg kansen gecreƫerd maar de aansluitingstreffer viel niet. Twintig minuten voor tijd kwam de niet geheel fitte aanvoerder Paul Jeurissen toch binnen de lijnen. Ook Mike Arts en Douwe Claessens vielen in. Trainer Ruud Jenneskens toonde zich tevreden over het optreden van zijn team. "We maken stappen vooruit, ook met de jonge invallers. We willen toewerken naar meer voetbal en minder op kracht. In de tweede helft waren we heer en meester. Alleen het resultaat moet nog komen", aldus Jenneskens. Na een aanval op links scoorde Mike Arts, op aangeven van Wout Gommers, vlak voor tijd de 2-1.

BVV'27 pakt late remise in Lomm

RKDSO-BVV'27 2-2 (0-1).

Doelpunten: Joost Wijnhoven en Tom Thiesen,

LOMM | BVV'27 speelde donderdag in de inhaalwedstrijd uit tegen RKDSO met 2-2 gelijk in de vijfde klasse E. Davey Engels stond na zijn rode kaart tegen Sambeek weer in het doel. Doordat de KNVB nog geen uitspraak heeft gedaan.

De Blitterswijckers domineerden in de eerste helft. Lou van Kempen verscheen in kansrijke positie voor het doel maar hij kon niet de openingstreffer scoren. Die viel even later toch. Uit een voorzet van Egzon Grguri scoorde Joost Wijnhoven met een kopbal de 0-1. Voor rust was BVV'27 voetballend beter en kreeg de thuisploeg nauwelijks kansen.

Na een kwartier in de tweede helft kwam RKDSO via een kopbal uit een vrije trap op 1-1. BVV'27 gaf daarna het duel uit handen. De thuisploeg nam zelfs met 2-1 de leiding na een scrimmage voor het doel.

In de slotfase zetten de geel-zwarten de tegenstander onder grote druk. Het slotoffensief werd in de slotminuut beloond door een treffer van Tom Thiesen. Net als in de vorige wedstrijd tegen Merselo scoorde aanvoerder Thiesen vlak voor tijd de gelijkmaker: 2-2.

Slechte start breekt SVOC'01 op

SVOC'01-Sambeek 1-4 (1-3).

Doelpunt: Roy Kersten.

OIRLO | SVOC'01 ging thuis met 1-4 onderuit tegen Sambeek in de vijfde klasse E. Een zwakke start brak de tricolores op.

De eerste kans was in de openingsminuten voor Danny Houwen die vrij voor het doel kwam maar hij miste. In de 5e minuut kwam SVOC'01 op achterstand door een eigen doelpunt van Johan Gommans: 0-1. Daarna was de thuisploeg even de weg kwijt. In de 12e minuut verdubbelde Sambeek de voorsprong (0-2) en vier minuten later verscheen de 0-3 op het scorebord.

SVOC'01 herstelde zich van die snelle tegenslagen. Na een aanval over de linkerkant kwam de bal via Bart Jenneskens bij Sid Peeters die Roy Kersten aanspeelde. Kersten omspeelde de doelman en schoot de 1-3 binnen.

SVOC'01 had daarna het initiatief maar de aansluitingstreffer bleef uit. Kansen voor Sid Peeters en Danny en Rob Houwen leverden geen doelpunt op. In de 72e minuut deelde Sambeek de genadeklap uit: 1-4.

Oostrum afgelast

WELL | De wedstrijd EWC'46 tegen Oostrum ging donderdag niet door in de vierde klasse E.

Vanwege het overlijden van erevoorzitter Piet Driessen van de Wellse club. Hij was voorzitter van 1984 tot 1999 van EWC'46. Driessen is ook trainer geweest van onder meer BVV'27. De KNVB heeft de wedstrijd opnieuw vastgesteld op donderdag 17 mei om 20.00 uur.