Ruim verlies na offday SSS'18

EVVC-SSS'18 6-1 (4-0).

Doelpunt: Koen Voesten.

SSS'18: Massop (75. Van den Berg); Wijenberg, Janssen, Venhuizen en Rutten (46. Deriet); Koen van Bree, Lucassen, Voesten en Kuenen; Botden en Verlinden (64. Van Mill).

VINKEL | EVVC tegen SSS'18, het duel tussen de nummers drie en vier van de tweede klasse H, eindigde donderdag in een glansrijke 6-1 overwinning voor de thuisploeg uit Vinkel. De Overloners waren vanaf het begin niet bij de les. Binnen drie minuten keken de geel-zwarten al tegen een 2-0 achterstand aan.

"We waren nog niet eens op de helft van de tegenstander geweest toen we al met 2-0 achterstonden. EVVC kwam heel gedreven uit de startblokken", zei trainer Ruud Vermeer die sprak van een complete offday van zijn ploeg. "De eerste twee doelpunten vielen allebei uit een voorzet van de zijkant. We dekten niet kort genoeg en we wonnen geen duels. We werden in het begin totaal afgebluft."

Het inhaalduel met EVVC telde nog mee voor de tweede periode. SSS'18 is een van de vele kanshebbers voor de derdeperiodetitel waarvoor deze ruime nederlaag dus geen consequenties heeft. Vermeer had zijn formatie op één plaats gewijzigd. Koen Verlinden keerde in de voorhoede terug van een voetblessure waardoor Bart Deriet op de bank terechtkwam.

Amper bekomen van de twee snelle mokerslagen keken de Overloners na een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de geel-zwarte defensie waardoor een EVVC-aanvaller de bal over keeper Thomas Massop in het doel kon koppen: 3-0. Nog voor de thee liep de thuisploeg uit naar 4-0.

Tijdens de pauze wisselde Ruud Vermeer verdediger Cas Rutten voor aanvaller Bart Deriet. SSS'18 probeerde nog iets goed te maken van de blamerende eerste helft. Uit een voorzet van Thomas Botden scoorde Koen Voesten vrij snel de 4-1. De Overloners lieten daarna in een fase redelijk goed spel zien en drukten door. De bezoekers kregen ook enkele kansen op meer. Maar de tweede treffer, die de spanning weer terug had kunnen brengen, bleef uit. Toen EVVC na ruim een uur uit een doeltreffende counter op 5-1 kwam was de wedstrijd definitief gespeeld. Reservedoelman Kevin van den Berg mocht in het laatste kwartier nog zijn opwachting maken. Hij had tot dusver alleen maar op de bank gezeten omdat Thomas Massop nog geen minuut had gemist in de competitie. In de slotfase viel nog de 6-1.

Ondanks de ongekend hoge nederlaag voor de Overloonse ploeg houdt trainer Vermeer hoop op het bereiken van de nacompetitie. "Er komen nog wel acht clubs in aanmerking voor de laatste periodetitel. Wij gaan er alles aan doen die periode te pakken."