Twee treffers van Koen Verlinden

SSS'18-TGG 2-0 (1-0).

Doelpunten: 34. Koen Verlinden 1-0; 56. Koen Verlinden 2-0.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Janssen, Venhuizen en Rutten; Koen van Bree (46. Hebben), Voesten, Lucassen en Kuenen; Hendriks en Verlinden.

OVERLOON | SSS'18 won de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter TGG met 2-0 in de tweede klasse H. Het was een belangrijke overwinning voor de Overloners die nog in de race zijn voor de derde periodetitel. Er kwam tevens een einde aan een serie van drie nederlagen op rij.

Drie dagen na het 6-1 echec tegen EVVC wilden de geel-zwarten thuis wat rechtzetten tegen TGG dat strijdt tegen degradatie. Trainer Ruud Vermeer had zijn elftal op een plaats gewijzigd. Frank Hendriks verscheen in de voorhoede in plaats van Thomas Botden.

SSS'18 startte wat voorzichtig. De Overloners wilden zich niet laten verrassen door de Bossche tegenstander met enkele individueel sterke spelers in de gelederen. In het eerste kwart van de wedstrijd gaven beide ploegen elkaar weinig toe en er ontstond ook niet veel gevaar voor beide doelen. Gaandeweg kroop SSS'18 steeds meer uit zijn schulp en trok het initiatief naar zich toe. Er kwamen ook steeds meer kansen en in de 34e minuut was het raak. De aanval begon van achteruit met de inschuivende Wout Janssen. Met Frits Lucassen als tussenpion gaf Janssen de voorzet waaruit Koen Verlinden de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. De Overloners drukten door en de beste kans was nog voor Koen van Bree die zijn uithaal op de kruising zag belanden.

Tijdens de rust bleef Van Bree met een hamstringblessure in het kleedlokaal achter. Hugo Hebben was zijn vervanger.

In de tweede helft bleef SSS'18 domineren. Alhoewel de bezoekers eenmaal dicht bij de gelijkmaker waren maar de bal verdween langs het domein van keeper Thomas Massop. In de 56e minuut viel de beslissing toen Koen Verlinden, die de laatste weken niet meer scoorde, een afstandschot waagde. Vanaf dertig meter verdween zijn uithaal via de onderkant lat in het doel: 2-0. Daarna was het verzet van TGG definitief gebroken. De Overloners kregen nog diverse mogelijkheden om de score verder op te voeren. Maar dat gebeurde niet. De 2-0 bleef op het scorebord staan. "Het is ook het enige verwijt wat ik kan maken. Dat we niet verder zijn uitgelopen", zei Ruud Vermeer. "We hebben het na de slechte vorige wedstrijd prima opgepakt en we zaten goed in de wedstrijd."