Workshop Schrijven

Venray | Bij BiblioNu in Venray wordt op vrijdag 25 mei van 9.30 tot 12.00 uur de workshop Schrijven gehouden.

Schrijfdocent Esther van der Werf loodst de deelnemers stap voor stap door alle elementen die een verhaal nodig heeft. Schrijfervaring is niet nodig. Voor wie daarna nog meer verdieping wil, is er de cursus Schrijf met Esther Verhalen. Deze cursus start in het najaar bij de bibliotheek. Aanmelden kan via e-mail esther@zozieje.nl. Meer informatie is te vinden op zozieje.nl.

Kinderworkshops

Venray | Omdat Literair Café Venray van mening is dat literatuur en lezen voor jong en oud is, houdt het in dit jubileumjaar op donderdag 17 mei van 9.00 tot 12.00 uur een activiteit voor kinderen van de groepen 5 en 6 van de basisschool in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray.

Literair Café Venray en BiblioNu bieden een interactieve literaire morgen aan. Het wordt een morgen waarin geluisterd wordt, maar waar de kinderen ook zelf aan de slag gaan met wat ze horen en wat ze zien. Er wordt ingehaakt bij het thema van de Kinderboekenweek 2017: Griezelen. De workshopsleiders zijn schrijver Harmen van Straaten, schrijfster Jetty Alards, illustrator Roel Sanders, rapper Kim Lee, striptekenaar Ted Lenssen en auteur Annemarie Bon. Zij vertellen de kinderen over hun werk en hoe een verhaal, boek, rap of illustratie tot stand komt. De kinderen kunnen daarna ook zelf in een groepje aan de gang met hun eigen creativiteit; schrijf een griezelverhaaltje, maak een illustratie bij een tekst, laat de dichter/rapper in je naar buiten komen. Kiwanisgroep Venray is in de pauze met een delegatie aanwezig om een cheque aan Literair Café Venray te overhandigen.