Ups en downs Kevin van Leuven

Swolgen | Kevin van Leuven heeft afgelopen weekeinde deelgenomen aan de 51e race op de Varsselring in Hengelo. Tijdens dit druk bezochte raceweekend nam Van Leuven deel aan twee IRRC Supersport-wedstrijden.

Van Leuven had zich als derde gekwalificeerd op dit stratencircuit. De start van race 1 was matig, Van Leuven wist zich in de kopgroep van een veld van internationale bekende rijders te handhaven en pakte de leiding. Na wat schermutselingen werd hij verwezen naar een derde plek.

Zijn tactiek, toeslaan in de laatste rondes, werd tenietgedaan toen een collega-coureur probeerde Van Leuven en zijn achtervolger uit te remmen. Iets wat niet lukte. Van Leuven kon ternauwernood zijn Kawasaki langs de valpartij sturen. Dit remde de coureur zozeer af dat het gat naar de eerste twee rijders niet meer te dichten was en hij als derde de finishlijn passeerde. 's Middags werd race twee gehouden en Van Leuven besloot meteen in de aanval te gaan. Hij had een goede start. In de tweede bocht volgde een flinke valpartij achter hem van minstens drie coureurs. Van Leuven nam de leiding en passeerde met een gaatje op de nummer twee start/finish. Helaas werd er geen vlag getoond en lag er in de tweede bocht nog veel gras en zand en kwam Van Leuven ten val.

De volgende race is op 14 juli tijdens de 501 kilometer van Assen, waar Van Leuven samen met soulmate en 125cc coureur Tasia Rodink de strijd aangaat.