Edwin Keijsers (l) en Wilfred Martens (r) gaan op de verjaardag van Servé Keijsers sr. de verbinding aan.
Edwin Keijsers (l) en Wilfred Martens (r) gaan op de verjaardag van Servé Keijsers sr. de verbinding aan. Foto: Paul Poels

"Samen naar duurzame toekomst"

Venray | Sinds afgelopen maandag zijn twee Venrayse bedrijven gefuseerd tot een nieuwe organisatie. Elektro Martens uit Venray en Keijsers Manders uit Ysselsteyn treden nu als Keijsers Martens elektro- en installatietechniek BV naar buiten toe.

De fusie komt niet uit de lucht vallen. Beide bedrijven hebben een rijke traditie. Keijsers Manders bestaat al sinds 1900 (toen als smederij) en Elektro Martens startte in 1963 met een winkel in het centrum van Venray.

De beide bedrijven waren goede collega's en deden vaak gezamenlijke projecten.

Keijsers Manders maakte dan het installatiewerk en Martens de elektra. Wilfred Martens liep ooit stage bij Keijsers Manders terwijl Servé jr., broer van huidige eigenaar Edwin, weer stage liep bij Elektro Martens. "We hebben in het verleden wel eens vaker gesproken over samenwerken en samengaan. Sinds vorig jaar werden de gesprekken concreter", legt Edwin Keijsers uit. "Beide bedrijven hebben veel parallellen. "We hebben als familiebedrijven allebei een lange traditie en zijn vanuit de verkoop van bruin- en witgoed doorontwikkeld tot installatiebedrijven. Daarnaast genieten beide bedrijven een grote regionale bekendheid."

Wilfred Martens onderstreept deze gedachte. "We werkten al best veel samen en zijn gaan kijken of een fusie haalbaar was. Al snel kwamen we tot de conclusie dat een fusie alleen maar voordelen heeft. Voordelen voor de continuïteit, een verbreding van het personeelsbestand en de synergie van samenwerking zijn enkele van die pluspunten. Door bundeling van krachten, kennis en kunde kunnen we de huidige en toekomstige klanten nog beter van dienst kunnen zijn in een snel veranderende markt."

Wilfred en Edwin gaan samen de directie voeren. "Het bedrijf Keijsers Martens telt nu 52 medewerkers", vervolgt Edwin. "Maandag zijn die na een gezamenlijk ontbijt met nieuw beletterde auto's en nieuwe bedrijfskleding aan de slag gegaan. Dit hebben we bewust gepland op de verjaardag van mijn vader Servé sr., die als grondlegger van Keijsers Manders trots is dat wij deze verbinding met elkaar zijn aangegaan. Voor onze klanten verandert er schijnbaar niets. We waren beiden een betrouwbare partner en zijn dat nu nog steeds."

Beide directieleden hebben het volste vertrouwen in de toekomst.

"We zijn een energieke organisatie waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. We willen voor onze klanten een comfortabele en energiezuinige werk- en leefomgeving realiseren, die voldoet aan eigentijdse eisen en mogelijkheden. Wat dat betreft is Keijsers Martens klaar voor de toekomst."