Afbeelding
Foto:

Bomen adopteren voor scouting

Blitterswijck | Scoutinggroep De Meuleberg uit Blitterswijck komt in actie om het stuk bos achter haar blokhut te behouden voor gebruik. De eigenaren gaan het stuk bos achter de blokhut namelijk verkopen. Hierbij heeft De Meuleberg het aanbod gekregen om de grond te kopen. Mocht de scoutinggroep daar niet in slagen, dan mag zij het bos mogelijk niet meer gebruiken.

"Er spelen nu vaak kinderen en we gebruiken het voor onze activiteiten", vertelt Jelle Classens van de scoutinggroep. "Het stuk bos is voor ons ontzettend waardevol en het zou dramatisch zijn als een andere partij de grond koopt." Voor 8000 euro kan De Meuleberg het bos overkopen van huidige eigenaren. Via een inzamelingsactie probeert de club dat geld bij elkaar te krijgen. "We zijn ongeveer op de helft. Bedrijven uit de regio willen ons graag helpen. Ook de kerngroep Blitterswijck en het dorpsontwikkelingsfonds helpen ons. We willen als vereniging ook zelf wat bijdragen."

Ook particulieren kunnen hun steentje bijdragen. Het is mogelijk om voor 15 euro een boom te adopteren. Volgens Classens zit er genoeg schot in de zaak. "Tientallen bomen zijn al geadopteerd. We wilden een grappige actie opstarten en dat is volgens ons wel gelukt. Iedereen die een boom adopteert krijgt een vermelding een groot bord met alle sponsors. Dat bord krijgt de vorm van een boom en komt in het begin van het bos te staan. We zijn de actie gestart via Facebook en er komt gelukkig steeds meer bijval."

Mocht de scouting er niet in slagen om het stukje bos aan te trekken, dan moet de vereniging uitwijken naar een gebied een paar kilometer verderop. "Er zijn andere bossen op gemeentegrond die we kunnen gebruiken, maar het is niet ideaal om een paar kilometer te lopen met kinderen naar een ander bos. We willen in het bos een hekwerk plaatsen bij het zandpad en we willen een bomenparcours realiseren met wellicht wat andere spelattributen in het bos."

Meer informatie is te vinden op www.scoutinggroepdemeuleberg.nl en www.facebook.com/demeuleberg.