Afbeelding
Foto:

Dodenherdenking Tienray

Tienray | Op 4 mei is in Tienray onder grote belangstelling de dodenherdenking gehouden.

Na een dienst in de kerk met meerdere sprekers en medewerking van Gemengd Koor Unitas uit Swolgen, muzikanttroubadour Peter van de Water en een PowerPoint presentatie van leerlingen van basisschool De Klimboom onder leiding van Sjoerd Franssen uit Swolgen, trokken de aanwezigen in een stille tocht naar het Hanna van de Voortplein.

Na de kranslegging door wethouder Ger van Rensch samen met veteraan Martien Cortenbach uit Meerlo werden twee minuten stilte in acht genomen, waarna Marco Rongen uit Swolgen The Last Post speelde. Ter afsluiting werd het Wilhelmus gezongen en droegen leden van KANZ junior enkele gedichten voor.

Ten slotte werd in het Dienstencentrum nagepraat.


Politie redt hond uit warme auto

Venray | Agenten hebben donderdag een hond gered uit warme auto. Bezorgde melders hadden de hond in de kofferbak van het voertuig zien zitten en zij waarschuwden de politie. De hond zou volgens de melders mogelijk oververhit zijn.

Toen agenten ter plaatste kwamen, troffen zij inderdaad een hond aan in de kofferbak van het voertuig. Zij zagen daar een hond die zwaar aan het hijgen was, rode ogen had en vocht aan het verliezen was. 'Wij hebben ons geen moment bedacht en hebben een ruit van het voertuig vernield om zo bij de hond te komen', schrijft de politie in een bericht op Facebook. De agenten zijn daarna in het voertuig gekropen om de hond uit de auto te helen. De viervoeter is meegenomen naar de dierenarts voor controle. Het dier mocht dat praktijk snel weer verlaten. Tegen de eigenaar van de hond is een proces-verbaal opgemaakt.

De politie waarschuwt hondeneigenaren tijdens warm weer. De temperatuur in een auto kan enorm oplopen en dat kan dodelijk voor achterblijvers. Neem een hond altijd mee naar buiten of laat het dier thuis. De politie schuwt in deze gevallen niet om actie te ondernemen. Hondenbezitters die hun dier in een warme auto achterlaten riskeren een boete.