Marialof in Klein-Lourdes

Tienray | Iedereen is welkom om in de meimaand Mariamaand Maria bijzonder te eren bij Klein-Lourdes in Tienray. Dit kan op Hemelvaartsdag 10 mei met een plechtig Marialof om 15.00 uur, opgeluisterd door Gemengd Koor
Tienray.

Tienray is de Maria-bedevaartsplaats in de regio. Niet voor niets verkozen als een van de bezinningslocaties in het bisdom. Al vanaf 1440 wordt in Maria in Tienray vereerd als Troosteres der Bedrukten en sinds 1874 ook als O. L. Vrouw van Lourdes.

Tienray kreeg al in 1877 de eretitel Klein-Lourdes en werd daarmee de officiƫle Lourdesplaats van Nederland. Naast het lof wordt er iedere woensdag om 18.40 uur de rozenkrans gebeden bij de grot. Aansluitend is er een mis ter ere van Maria. Doe maar wat Hij u zeggen zal is dit jaar het jaarthema in Lourdes. Ook in Klein-Lourdes wordt er met dit thema gewerkt. Deze tekst komt uit het evangelie van de bruiloft van Kana.

Tienray is een bijzonder plaats om naar toe te komen op bedevaart of voor een persoonlijk gebed. Het is een plaats met duidelijke meerwaarde. De kerk is overdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend om die meerwaarde te komen ontdekken, in de rust en de stilte bij Maria. Daarnaast kan er altijd een kaarsje worden opgestoken of een intentie worden neergeschreven in het intentieboek.