Muziek in centrum

Venray | In het kader van Muziek in het centrum staat zaterdagmiddag in Venray een optreden van het Seniorenorkest Horst aan de Maas op de rol.

Het orkest speelt tussen 13.30 uur en 16.30 uur op het Schouwburgplein in Venray. Venray Centraal, de vereniging van centrumondernemers, heeft voor dit zomerseizoen een muzikaal programma georganiseerd voor de zaterdagmiddagen.

Elke zaterdag treedt er een muziekgezelschap op in het winkelhart. Dat kan een joekskapel zijn of een popband, een fanfare of een zanggroep.

Zaterdag 12 mei is het de beurt aan het Seniorenorkest Horst aan de Maas. Dit orkest is opgericht op 23 april 1993. Momenteel bestaat het uit ongeveer 25 musicerende leden (onder wie twee zangers). Vanaf het begin is het doel van het orkest senioren bij elkaar te brengen om op een recreatieve maar serieuze wijze met elkaar te musiceren.

Ook moet de muziek ten dienste staan van diverse groeperingen en instellingen in de maatschappij. Alle leden zijn boven de 60 jaar en grotendeels afkomstig uit harmonie- of fanfareorkesten.

Hun jarenlange ervaring garandeert een hoogwaardig niveau van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Het orkest staat onder de enthousiaste leiding van Will Faasen.

Het seniorenorkest speelt een breed repertoire muziek met voor elk wat wils.

Muziekmakereej Blaos Um Op speelt in het kader van Muziek in het centrum op zaterdag 19 mei in het Venrayse winkelhart.