Afbeelding
Foto:

Koningspaar schutterij Venray

Venray | Jarno Lamers (19 jaar) werd afgelopen weekend de nieuwe schutterskoning tijdens het koningsvogelschieten van Schutterij ´t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Hij koos als zijn schutterskoningin Romy Litjens (16). De koning van ere werd Tom Thielen en tot jeugdschutterskoning werd Quinten van Rhee gekroond.

Het ereburgerkoningschieten kreeg een internationaal karakter met deelname uit België, Griekenland en Syrië. In een mooie strijd ging de titel naar Venraynaar Tom Thielen. De koningstitel werd een prachtige strijd met Jarno Lamers als nieuwe schutterskoning en de jeugdschutterskoning werd Quinten van Rhee.

Jarno Lamers is mijn zijn 19 jaar één van de jongste schutterskoningen van de schutterij en de koningstitel staat toch wel in lijn van het door de schutterij gevoerde jeugdbeleid van de afgelopen jaren van twee naar nu 32 jeugdleden. Jarno Lamers werd lid van de schutterij, nadat zijn ouders, Alex en Woutera Lamers-Flinsenberg al lid waren van de schutterij. Hij voelde zich thuis binnen de schuttersfamilie en nam de rol van vaandeldrager over van zijn vader, Alex, toen hij schutterskoning werd en deze functie stond hij niet meer af met als zeker hoogtepunt de eerste prijs als beste vaandeldrager oude exercitie op het Oud Limburgs Schuttersfeest. Jarno Lamers koos als zijn schutterskoningin, Romy Litjens. Romy is inmiddels tien jaar lid van de schutterij is de dochter van Annemie en Bernie van Lierop, geen onbekenden binnen de schutterswereld.

Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray is één van de toonaangevende schutterijen in Noord-Limburg met een gigantisch jeugdig gehalte. Van de 78 leden zijn er 32 onder de 20 jaar en daardoor lijkt de Venrayse toekomst veiliggesteld. Dit jaar wordt het 10-jarig bestaan van de jeugdgroep gevierd met een jeugdkamp. Op het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) treedt de schutterij uit met een jeugdexercitiepeloton, bestaande uit louter jeugdleden. De schutterij blijft desondanks actief op zoek naar mensen in alle leeftijdsklassen, van 6 tot en met 80 jaar, die actief lid willen worden van de schutterij. In 2019 zal de schutterij nieuwe uniformen willen presenteren en hoopt de schutterij door te groeien en de grens van de 100 leden te passeren. Mensen die interesse hebben, kunnen een kijkje nemen bij de schutterij of een email sturen naad info@zandakker.nl.

Foto Dory Peeters.