Afbeelding
Foto:

Danskriebelfeest voor kinderen

Venray | Op zaterdag 7 en zondag 8 juli wordt er een gezellig dansfeest gehouden voor kinderen uit Venray en omstreken. Voor de derde keer organiseert dansdocente Karin Groenen het danskriebelfeest.

"Begin de zomervakantie met een feestje en kom gezellig met ons dansen tijdens het danskriebelfeest", kijkt Groenen al vooruit naar het dansfeest. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar zijn welkom op dit feest waar natuurlijk veel gedanst wordt, maar waar ook wordt geknutseld en waar de deelnemers leuke spelletjes gaan doen. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met een presentatie voor de ouders om te laten zien wat er allemaal is gedaan in het weekend. Het danskriebelfeest is op beide dagen van 12.30 tot 16.00 uur in de dansstudio van Danshuis Venray. De kosten voor het dansfeest bedragen 40 euro. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Karin: info@dansstudio49.nl.


Loslaten is anders leren vasthouden

Venray | Zorg Verandert houdt op maandag 4 juni samen met Steunpunt Mantelzorg Venray en Horst aan de Maas de lezing Loslaten is anders leren vasthouden, door prof. dr. Manu Keirse uit Leuven. De lezing duurt van 13.30 tot 16.30 uur en wordt gehouden in De Kemphaan in Venray.

Mantelzorgers hebben dagelijks te maken met verlies en verdriet. Stel je partner wordt dement of je kind is chronisch ziek en wordt niet meer beter. Ook de overgang van thuis naar een verpleeghuis is een ingrijpende gebeurtenis. Het zijn steeds dezelfde gevoelens en emoties rondom het 'loslaten' waar professionals, mantelzorgers en hun naasten voor komen te staan. De vraag is steeds: hoe kun je hiermee omgaan?

Manu Keirse is klinisch psycholoog en verbonden aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven in België. Hij is gespecialiseerd in het omgaan met verlies en verdriet en auteur van verschillende boeken die betrekking hebben op dit onderwerp.

Geïnteresseerden, mantelzorgers en professionals, kunnen zich opgeven voor de lezing door het sturen van een e-mail aan info@synthese.nl of via telefoonnummer (0478)517300. Deelname is gratis.