Frustraties na afloop bij BVV'27

BVV'27-Sambeek 0-1 (0-1).

BLITTERSWIJCK | BVV'27 leed donderdag thuis in de inhaalwedstrijd tegen Sambeek een 0-1 nederlaag in de vijfde klasse E. Daardoor verspeelden de geel-zwarten hun titelkansen.

De Blitterswijckers begonnen goed maar wisten het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Vijf minuten voor rust onderschepten de bezoekers een foutieve pass en ze namen met 0-1 de leiding. Na de pauze zette BVV'27 de tegenstander onder grote druk maar de kansen werden opnieuw niet benut. In de 88e minuut leek toch de verdiende 1-1 te vallen maar de treffer van Willem Karman werd ten onrechte afgekeurd.

De arbiter, die de situatie zelf niet goed kon beoordelen, nam het vlagsignaal over van zijn Sambeekse assistent vanwege vermeend buitenspel. Tom Thiesen (neerleggen tegenstander) en Davey Engels (commentaar op leiding) ontvingen de gele kaart. Na afloop reageerden enkele spelers hun frustraties af. Engels kreeg nog rood van de arbiter.

Merselo weer snel op achterstand

Montagnards-Merselo 4-2 (3-1).

Doelpunten: Tim Philipsen (2x).

BERGEN | Merselo verloor donderdag de uitwedstrijd tegen koploper Montagnards met 4-2 in de vijfde klasse E. Een week eerder ging dit inhaalduel niet door omdat Merselo over te weinig spelers beschikte.

Net als onlangs in de thuiswedstrijd tegen Montagnards kwamen de Merselonaren weer snel op achterstand. De Bergense ploeg profiteerde binnen tien minuten twee keer van onoplettendheid in de achterhoede: 2-0. De geel-zwarten traden met enkele invallers aan. Joris Peeters verdedigde het doel in plaats van de geblesseerde keeper Bram van Soest. Met een kopbal, uit een voorzet van Robin van Dijck, verkleinde Tim Philipsen weer snel de achterstand:
2-1.

Merselo was daarna sterker maar op slag van rust liep de thuisclub toch uit naar 3-1. Na de pauze verscheen de 4-1 op het scorebord. Tim Philipsen bepaalde met zijn tweede treffer een kwartier voor tijd de eindstand op 4-2.

Voetbalsters blijven winnen

Venray-Buitenveldert 2 4-1 (1-1). Doelpunten Venray: Lindie van der Steen (2x), Ellis Michiels en Lieke Wijnands.

Venray | De voetbalsters van Venray waren zondagmiddag met 4-1 te sterk voor Buitenveldert 2. Het was alweer de achtste zege op rij voor de speelsters van trainer Jan Trienekens. Venray is in de hoofdklasse dan ook aan een ongekende opmars bezig. Inmiddels heeft de ploeg zich genesteld in de top van het klassement. Venray staat vijfde met 30 punten uit 18 duels. Na de eerste helft was het duel in Venray zondag nog in evenwicht: 1-1. Lindie van der Steen scoorde namens Venray. Na rust liep de thuisploeg uit dankzij doelpunten van Van der Steen, Ellis Michiels en Lieke Wijnands (strafschop). Venray komt deze week nog tweemaal in actie. Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, gaat de ploeg op bezoek bij hekkensluiter Nuenen, dat pas een punt heeft. De wedstrijd begint om 12.00 uur. Op zondag 13 mei ontvangt Venray kampioen SC 't Zand. Het duel op sportpark De Wieën begint eveneens om 12.00 uur.