Ysselsteyn slaat in de slotfase toe

Ysselsteyn-Helmondia 2-1 (0-1).

Doelpunten: Wout Gommers en Bas Coopmans.

YSSELSTEYN | Ysselsteyn versloeg voor eigen publiek Helmondia met 2-1 in de derde klasse C. Ysselsteyn had voor rust een overwicht ondanks dat vier basisspelers Ronnie Bovee, Gijs Dinghs, Paul Jeurissen en Phil Versteegen vanwege blessures ontbraken. Dinghs viel nog wel vijf minuten voor tijd in.

De Ysselsteyners slaagden er niet het overwicht in doelpunten uit te drukken. De thuisploeg miste zeker vier goede kansen. In de 38e minuut was het aan de overzijde wel raak. Tegen de verhouding namen de Helmonders, die in degradatiegevaar verkeren, de leiding: 0-1.

Het duurde een poos voordat Ysselsteyn die tegenslag te boven kwam. Na de achterstand raakte de thuisploeg het overwicht kwijt en de Ysselsteyners liepen meer tegen zichzelf te voetballen. In de slotfase kwam het toch nog goed. Twaalf minuten voor tijd scoorde de opgekomen verdediger Wout Gommers uit een corner de 1-1 gelijkmaker. Bas Coopmans bezorgde vlak voor het einde de thuisploeg de 2-1 zege met een schot vanaf de rand van de zestien dat in de kruising verdween. Het was de allereerste treffer van Coopmans, die in de basis stond, in de Ysselsteynse hoofdmacht.

Late gelijkmaker BVV'27 bij Merselo

Merselo-BVV'27 1-1 (1-0).

Doelpunten: 10. Bas Litjens 1-0; 95. Tom Thiesen 1-1.

MERSELO | Merselo speelde thuis met 1-1 gelijk tegen BVV'27 in de vijfde klasse E. Pas diep in de blessuretijd scoorden de Blitterswijckers de verdiende 1-1 gelijkmaker.

Na het opstappen van trainer Jef Vels nam leider Leon Wijnhoven als coach de honneurs waar. Vanwege de rode kaart en de schorsing van Davey Engels zit BVV'27 met een keepersprobleem. Veldspeler Sil Arts stond in Merselo onder de lat. Na tien minuten was er een misverstand in de Blitterswijckse defensie. Robin van Dijck profiteerde en het was Bas Litjens die de bal het laatste tikje gaf: 1-0.

Het was een aantrekkelijke derby met kansen over en weer. Merselonaar Tom Michels moest op de doellijn redding brengen om een treffer van Egzon Grguri te voorkomen. Na de pauze trof BVV-middenvelder Yilmaz Durgun de paal. Een minuut later werd Durgun binnen de beruchte lijnen gevloerd door Merselo-verdediger Pim Vermunt: strafschop.

Omdat Joost Wijnhoven, de vaste penaltynemer van BVV'27, geblesseerd moest toekijken nam Yilmaz Durgun zelf de elfmetertrap. Hij miste want doelman Bram van Soest kwam als overwinnaar uit de strijd.

Merselo, zonder de gestopte Ahmad Qurishi, had voetballend wat meer in zijn mars. Topschutter Tim Philipsen zag halverwege de tweede helft zijn kopbal op de lat eindigen. Conditioneel bleken de BVV'ers sterker. In de blessuretijd kwam de beloning. Eerst werd nog een doelpunt van Ward van de Water, die van achteruit kwam, afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In de 95e minuut scoorde aanvoerder Tom Thiesen na een scrimmage toch de terechte 1-1.

Sporting ST klopt opnieuw SVOC'01

Sporting ST-SVOC'01 5-1 (3-0).

Doelpunten: 12. Pim Smits 1-0; 23. Johan van Mierlo 2-0; 32. Johan van Mierlo 3-0; 56. Sven Beurskens 4-0; 80. Mike Rutten 5-0; 83. Danny Houwen (strafschop) 5-1.

SWOLGEN | Na zeven nederlagen op rij boekte Sporting ST eindelijk weer eens een zege in de vijfde klasse E. Voor de tweede keer dit seizoen werd buurman SVOC'01 in de derby verslagen. Na de 1-2 zege in Oirlo won Sporting ST nu thuis met liefst 5-1.

Trainer Han Friesen kon weer vrijwel over een fitte ploeg beschikken. Routinier Tim van Rijswick keerde terug in het centrum van de defensie en op het middenveld excelleerde Ramon Rutten. Beide routiniers waren vanwege blessures uit de roulatie.

Na twaalf minuten opende Pim Smits de score: 1-0. Die opsteker had de thuisclub hard nodig. Met veel elan werd SVOC'01 in die fase van de mat gespeeld. Door twee treffers van Johan van Mierlo was de derby voor rust al beslist: 3-0. Na de pauze voerde Sven Beurskens de stand op naar 4-0. In de slotfase werd het 5-0 door een treffer van Mike Rutten. Vlak daarna werd een overtreding van Sporting-verdediger Michel Kleven binnen de zestien bestraft met een penalty. Vanaf de stip redde topschutter Danny Houwen de eer voor de tricolores: 5-1.

Holthees breekt reeks koploper af

Holthees-Montagnards 1-1 (1-0).

Doelpunt: Roy Jansen.

HOLTHEES | Holthees maakte verrassend (1-1) een einde aan de lange reeks van dertien gewonnen duels op rij van titelfavoriet Montagnards in de vijfde klasse E.

De Holthesers moesten weer met de nodige invallers aantreden. Holthees-trainer John Klaassens, afkomstig van Montagnards, wist hoe hij zijn voormalige club moest bestrijden. Na twintig minuten namen de blauw-witten de leiding. Uit een vrije trap van Ser van Es kopte verdediger Roy Jansen raak in de verre hoek: 1-0. Roy Jansen was vorig jaar vanwege een blessure gestopt met voetballen. Omdat de nood zo hoog is bij Holthees maakte hij twee weken geleden zijn rentree.

Na de achterstand zette Montagnards de thuisclub onder stevige druk. Holthees wist met veel inzet en strijd lang stand te houden. Pas in de 82e minuut kwamen de bezoekers uit Bergen via een kopbal uit een hoekschop op gelijke hoogte: 1-1.