Volharding boekt belangrijke zege

Emplina-Volharding 0-1 (0-1).

Doelpunt: 15. Jasper Lenkens 0-1.

Rode kaart: 55. Emplina-aanvoerder na twee keer geel; 85. Tom Kessels (Volharding) vanwege neerleggen tegenstander.

Volharding: Vullings; Joosten, Evers, Janssen en Kessels; Schepens, Beurskens en Lenkens; Tissen, Brouwer (80. Albers) en Van Rens (80. Duijkers).

DEN BOSCH | Volharding won de uitwedstrijd tegen Emplina in Den Bosch met 0-1 in de tweede klasse H. Het was een belangrijke zege voor de Vierlingsbekers die daardoor weer wat afstand namen van de bedreigde zone.

Volharding staat in de langgerekte middenmoot waarin de verschillen uiterst klein zijn. De nummer twaalf Erp, dat net onder de rode streep staat, heeft vijf punten minder dan Volharding maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Trainer Sjoerd van der Coelen kon weer beschikken over de verdedigers Wouter Evers en Tom Kessels die beiden terugkeerden van een duel schorsing. Kas van den Bosch en Roel Gerrits ontbraken vanwege blessures evenals Mark Blenckers, Patrick van Kempen en Jip Verstegen die al langere tijd in de lappenmand zitten.

Na een kwartier kwam het fel spelende Volharding op voorsprong. Tim Brouwer stoomde op over de rechterflank. De aanvaller rukte op naar het vijandige doel maar strandde op de Emplina-keeper. Jasper Lenkens was er snel bij om de terugspringende bal binnen te schieten: 0-1. Dat was een mooie opsteker voor de Vierlingsbekers die ook na de openingstreffer het beste van het spel hadden. Het ontbrak alleen aan een tweede doelpunt. Daarvoor kwamen er kansen genoeg maar Tim Brouwer en Marc van Rens wisten niet de 0-2 op het scorebord te zetten.

Na tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg met tien man te staan nadat de Emplina-aanvoerder zijn tweede gele kaart ontving. Volharding wist niet te profiteren van de numerieke meerderheid. Daardoor bleef het duel tot het einde toe spannend. In de 85e minuut maakte linksachter Tom Kessels een overtreding vlak voor de dug-out van Emplina. Reservespelers en de staf vlogen met veel stampij uit de dug-out. Mogelijk was de arbiter daardoor geïmponeerd want hij trok een directe rode kaart voor Kessels die daardoor opnieuw is geschorst. Uiteindelijk sleepten de rood-witten terecht de drie punten uit het vuur.