Rode kaart keeper breekt Leunen op

Kwiek Venlo-Leunen 4-2 (0-2).

Doelpunten: Stefan Jacobs en Ricky Loenen.

Rode kaart: 37. Doelman Guido Voncken (Leunen) vanwege neerleggen tegenstander.

VENLO | Leunen verloor de belangrijke uitwedstrijd tegen Kwiek Venlo met 4-2 in de onderste regionen van de vierde klasse E. Halverwege leidde Leunen nog met 0-2. Met tien man moesten de oranje-witten na de pauze het duel uit handen geven.

De Leunse ploeg kampte met veel geblesseerde spelers. Toch namen de bezoekers na 21 minuten de leiding. Uit een pass van Sjoerd van de Winkel scoorde Stefan Jacobs de 0-1. In de 37e minuut kwam keeper Guido Voncken zijn doel uit om een tegenaanval te verijdelen. De arbiter oordeel dat de Leunse sluitpost een doorgebroken speler onderuit haalde, alhoewel dat niet het geval was. De leidsman trok direct de rode kaart. Een wel erg zware straf die Leunen na de thee zou opbreken. Reservedoelman Ralf Tijssen verving de weggestuurde Voncken.

Voor de pauze was er nog geen vuiltje aan de lucht. Helemaal niet toen Leunen in de 43e minuut met tien man zelfs de voorsprong verdubbelde. Op aangeven van Quincy Linke schoot Ricky Loenen de 0-2 binnen.

Na de pauze buitten de Venlonaren het overtal goed uit. In de 48e minuut viel de aansluitingstreffer en vijf minuten later had Kwiek Venlo de achterstand al weggewerkt: 2-2. Leunen kon het niet meer belopen en ging met 4-2 de boot in.

SV United wint in Sambeek

Sambeek-SV United 1-3 (0-2).

Doelpunten: Bram van de Ven (2x) en Michal Kolodziejski.

SAMBEEK | SV United won de uitwedstrijd tegen Sambeek met 1-3 in de vijfde klasse E. Na een kwartier kreeg de thuisploeg een penalty na een handsbal van Stef van Berlo. SV United ontsnapte aan een vroege achterstand want de strafschop werd hoog over het doel geschoten.

Vlak daarna brak Bram van de Ven de score open op aangeven van Michal Kolodziejski: 0-1. SV United had een overwicht en creƫerde ook enkele goede kansen. Het duurde tot vijf minuten voor rust toen de tweede treffer viel. Na goed doorzetten gaf Niek van Bergen een voorzet waaruit Michal Kolodziejski de 0-2 binnenkopte.

Al snel na de pauze was het duel beslist. Doelman Bas Rademacher stond met een verre trap aan de basis van de derde treffer. Via Rik van de Pasch kwam de bal bij Bram van de Ven die zijn tweede doelpunt scoorde: 0-3. De bezoekers bleven domineren maar Michal Kolodziejski, de ingevallen Kevin Koolhof, Koen Peelen en Rik van de Pasch wisten het doel niet meer te vinden. Een kwartier voor tijd kon Sambeek via een kopbal uit een corner nog iets terugdoen: 1-3.