SSS'18 redt het niet tegen WSC

SSS'18-WSC 1-3 (0-0).

Doelpunten: 65. Nicky van Ooijen 0-1; 70. Wout Janssen (eigen doel) 0-2; 85. Soufiane Bakkali 0-3; 88. Koen Voesten 1-3.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Janssen, Venhuizen en Rutten (68. Verbruggen); Koen van Bree, Lucassen, Botden en Kuenen; Deriet (60. Hendriks) en Voesten.

OVERLOON | SSS'18 verloor voor eigen publiek met 1-3 van WSC in de tweede klasse H. In de gelijkopgaande eerste helft werd niet gescoord alhoewel de beste kansen voor de Overloners waren. Na de pauze trokken de Waalwijkers het duel naar zich toe en grepen de volle buit.

In de voorhoede ontbrak Koen Verlinden vanwege een teenblessure. Daardoor schoof Koen Voesten door naar de voorste linie en completeerde Willem Kuenen het elftal.

Onder tropische weersomstandigheden kwam het duel traag op gang. In de beginfase tastten de ploegen elkaar vooral af. Halverwege de eerste helft laste de arbiter een drinkpauze in. Daarna werden de Overlomers steeds dreigender. Frits Lucassen nam het doel onder vuur en een doelpoging van Thomas Botden verdween via de hand van de keeper en de lat over doel. Aan de overzijde bracht de paal een keer redding voor SSS'18.

In de tweede helft moest de Overloonse ploeg zijn meerdere erkennen in WSC. Na ruim een uur viel na een korte hoekschop – en een onoplettendheid in de defensie - de openingstreffer: 0-1. SSS'18 moest nu meer risico's nemen maar de geel-zwarten hadden het lastig tegen de goed combinerende tegenstander die al snel de score verdubbelde. De Waalwijkers kregen daarbij wel hulp van de thuisploeg. Centrumverdediger Wout Janssen wilde na een harde voorzet de bal langs het doel tikken. Maar hij raakte de bal net verkeerd waardoor de bal in het eigen verdween en de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aankeek. WSC drukte door en liep uit naar een 0-3 voorsprong. In de slotfase scoorden de Overloners nog een eretreffer. Na een een-twee met invaller Frank Hendriks trok Willem Kuenen de bal voor het doel waar Koen Voesten via de onderkant van de lat raakschoot: 1-3.

SSS'18 behield ondanks het verlies de vierde plaats op de ranglijst. De Overloners blijven in de race voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Ruud Vermeer is nog kansrijk in de derde periode. Het duel met WSC telt, evenals de inhaalwedstrijd donderdag tegen EVVC, nog mee voor de tweede periode.