Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Motorcross MSV Overloon

Overloon | Aanstaand weekend houdt MSV Overloon haar jaarlijkse motorcross onder auspiciƫn van MON Nederland.

Op zaterdag strijden alle jeugdklassen om de felbegeerde NK-punten. Bij de quads standaard hoopt Diego Hanen (Venray) na twee uitvalbeurten (Stevensbeek en Genk) de strijd om de dagzege aan te kunnen gaan. Bij de MX 2 jeugd hopen diverse motorcrossers uit de regio het podium te behalen. De belangrijkste kandidaat hiervoor lijkt Joey van der Zanden (Wanssum). Ook komen Juup Tax (Wanssum), Britt Jans-Beken (Wanssum), Amber Simons (Well) en Kimberly van der Aa (Leunen) in deze klasse in actie. De jeugdklassen worden aangevuld met de zogeheten kids & sidecars, de natte zuigerklasse. De MX 2 en MX open junioren hebben tijdens deze dag een extra startgelegenheid als training voor de zondag. Op zondag is het de beurt aan de nationalen klassen. De MX 2 junioren, MX open junioren, MX open senioren, MX 2 nationalen, MX 2 / MX open inters en de quads nationalen / inters gaan deze dag de strijd met elkaar aan. De belangrijkste regionale kanshebbers voor de dagzege zijn Daan van Rijswijck (Oirlo) bij de quads nationalen en Johan Gommans (Oirlo) bij de quads inters. In de klassen MX 2 junioren en MX open junioren zijn de diverse regionale motorcrossers al tevreden met een top 10-klassering. Belangrijkste troef bij de MX open inters lijkt Bart Pijpers (Wanssum). Het zou kunnen dat Jeremy de Vink (Venray) in deze klasse aan de start komt op zijn thuiscircuit, maar De Vink zal dan vooral hopen plezier te hebben aan zijn sport en weer heel van de motor te komen. Het circuit bevindt zich aan de Oploseweg 34. Beide motorcrossdagen beginnen om 9.00 uur met de training voor alle klassen. Vanaf 11.00 uur verschijnt de eerste klasse aan het starthek.

Foto: Kimberly van der Aa (Leunen) komt beide dagen in actie op haar thuiscircuit. Foto gemaakt door: Maycel de Bruijn.


Jeu de boules

Venray | JBC Venray 80 heeft op de Bouledrome accommodatie op het Speulpark aan de Hoopweg het jeu de boules eurotoernooi gehouden met 47 personen. Bijna iedere eerste dinsdag van de maand wordt dit gespeeld. Iedereen kan hier aan mee doen. Er worden drie wedstrijden gespeeld, steeds met en tegen iemand anders. Na twee wedstrijden waren er dertien spelers met twee goed. Na drie wedstrijden waren er van de dertien nog zeven over met alle drie gewonnen.

Uitslag: 1. Betty Gerrits, Cuijk. 2. Toon v.d. Pas, Ysselsteyn. 3. Jacques v.d. Wollenberg, Bergen. 4. Jacques Botden, St. Anthonis. 5. Harrie Janssen, Leunen. 6. Martien Lensen, Venray. 7. Mien Kuenen, Ysselsteyn. 8. Jenny Wilms, Oostrum. 9. Sjef Gerrits, Cuijk. 10. Joske van Munster, Cuijk. 11. Tonny Peeters, Cuijk. 12. Dien Janssen, Heide.

Zie voor volledige uitslag www.bouledromevenray.nl of www.jbcvenray80.nl. Het volgende eurotoernooi is op dinsdag 5 juni vanaf 13.00 uur.