Topschutter Dimitris Touratzidis (links) had met drie treffers een groot aandeel in de Venrayse zege op Minor. Foto: Jolijn van Goch

Venray klopt koploper Minor

Venray-Minor 4-2 (2-0).

Doelpunten: 24. Bram Vievermans 1-0; 39. Dimitris Touratzidis 2-0; 53. Dimitris Touratzidis 3-0; 86. Tom Maas 3-1; 87. Marvin Breemer 3-2; 94. Dimitris Touratzidis 4-2. Scheidsrechter: Eijgelsheim (Oirschot). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Marvin Breemer, Younes El Arbaoui en Tjemu Kunu (Minor).

SV Venray: Van Enckevort; Wismans, Willemse, Koenen (70. Van Dijck) en Peeters; Egelmeers (22. Pelzer), Brinkman, Shala (80. Stiphout) en Litjens; Vievermans en Touratzidis.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray blijft maar winnen in de eerste klasse D. Ook koploper Minor uit Nuth sneuvelde (4-2) op sportpark De Wieën. Het was alweer de derde zege op rij onder het interim-trainersduo Ivo van der Weerden en Gert-Jan Wismans.

De rood-witten verkeren in de winning-mood en zijn opgeklommen naar de achtste plaats. Met nog drie duels voor de boeg is Venray – vier punten boven de bedreigde zone – nog niet helemaal in veiligheid. Trainer Ivo van der Weerden verklaarde voor de aftrap dat zijn ploeg dezelfde strijdwijze zou hanteren als tegen Deurne en Geldrop. Toch het pakte het aanvankelijk anders uit. Venray moest het openingsoffensief overlaten aan de tegenstander. De rood-witten leken te veel onder de indruk van de tegenstander. Er speelden zich enkele benauwde momenten af voor het Venrayse doel. "We lieten ons in het begin verrassen. Maar na een minuut of tien pakten we het weer goed op", zei Van der Weerden die geen beroep kon doen op de geblesseerde Jarno Peeters. Rechts op het middenveld speelde Rick Egelmeers die al na twintig minuten met een hamstringblessure naar de kant moest. Danny Pelzer, die op zijn beurt plaats had moeten maken voor de weer fitte Armend Shala, kwam in het veld voor Egelmeers.

De goed leidende arbiter Eijgelsheim greep die wissel aan om even een korte drinkpauze in te lassen. Direct daarna kwam Venray op voorsprong. Dimitris Touratzidis speelde de bal op rechts door naar Bram Vievermans die doeltreffend uithaalde: 1-0. De openingstreffer was tegen de verhouding in maar luidde wel de ommekeer in. Het kwakkelende Minor raakte van slag en Venray kreeg volop kansen. Een schot van Dani Litjens werd van de doellijn gehaald en Touratzidis strandde op doelman Roy Jacobs. Stijn Brinkman probeerde het weer met een vrije trap maar de Minor-keeper zat in de goede hoek. Nog voor rust viel toch de 2-0. Twee Zuid-Limburgse verdedigers botsten tegen elkaar waardoor Dimitris Touratzidis met de bal aan de haal kon gaan. De Griekse spits week uit naar rechts en deponeerde met zijn linkervoet de bal keurig in de verre hoek: 2-0. Op slag van rust brak Minor over links gevaarlijk uit maar de sterk keepende Dirk van Enckevort bracht redding.

"Na de pauze wisten we dat Minor zou komen opzetten. We moesten het eerste kwartier goed zien door te komen", aldus Van der Weerden. Minor ontketende inderdaad weer een offensief maar goalie Van Enckevort reageerde subliem toen Jeroen Gerets vlak voor hem opdook. Bij de eerste de beste Venrayse aanval was het raak. Bram Vievermans vond op rechts Dimitris Touratzidis die onberispelijk de 3-0 binnenschoot. Nadat Danny Pelzer zijn doelpoging zag stranden op de doelman, sukkelde de wedstrijd langzaam in. "In de tweede helft brachten we te weinig", vond Van der Weerden. "We werden loom door het warme weer. Minor scoorde op het einde twee prima goals. Dan zie je hoe goed die ploeg kan voetballen."

Een minuut na de 3-1 van Tom Maas werd het weer spannend toen de 3-2 viel. Venray moest nog even alle zeilen bijzetten om de krappe voorsprong vast te houden. Diep in de blessuretijd kwam de bevrijding toen Dani Litjens Touratzidis lanceerde. De Venrayse topschutter won het duel met de uitgelopen doelman en schoof de bal in het verlaten doel: 4-2. "Net op tijd waren we weer bij de les. We zijn bezig aan een goede reeks", zei de opgeluchte Ivo van der Weerden.