Trainer Jef Vels stapt op bij BVV'27

BLITTERSWIJCK | Trainer Jef Vels heeft afgelopen vrijdag zijn ontslag ingediend bij BVV'27. Aanleiding waren de gebeurtenissen van donderdagavond na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Sambeek. "Enkele spelers hebben zich zwaar misdragen. Voor mij is er duidelijk een grens overschreden", reageert Vels.

Door Henk Willemssen

"Ik ben een fatsoenlijk mens. Met dit gedrag kan en wil ik me niet associëren." Vrijdagochtend kondigde Vels in een e-mail aan het bestuur zijn vertrek aan. Vrijdagavond besprak het bestuur de ontstane situatie. De oefenmeester uit Uden was bezig aan zijn derde seizoen en zijn laatste weken bij de Blitterswijckse vijfdeklasser. Leider Leon Wijnhoven is voor de rest van het seizoen de coach bij wedstrijden en Jimmy Lucassen regelt met de spelers onderling de trainingen.

Terug naar donderdagavond. Keeper Davey Engels kreeg na afloop de rode kaart vanwege commentaar op de leiding. Er gebeurde, volgens Vels, meer onverkwikkelijke zaken. "Er werd gescholden en met flessen en andere voorwerpen gesmeten. Ook was er een speler die de scheidsrechter fysiek en verbaal belaagde. Enkelen hebben zich echt schandalig misdragen. Ik heb er in de nacht van donderdag op vrijdag eens goed over nagedacht. En vrijdagochtend mijn besluit genomen. Te meer omdat het symptomatisch gedrag is van sommige heren."

Voorzitter Maurice Wolters heeft de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd tegen Sambeek niet meegekregen. "Ik hoor allerlei verhalen. Het geruchtencircuit komt goed op gang. Ik ga eerst eens uitzoeken wat er allemaal is gebeurd. Daarna ga ik zeker contact zoeken met Jef. Nee, ik heb hem nog niet gesproken. Dat zal na het weekeinde gebeuren", reageerde Wolters zondagmiddag.

De BVV-voorzitter betreurt het besluit van Vels. "Ja, heel jammer dat hij stopt. Hij is van grote waarde geweest voor de club. Nooit leuk dat dit gebeurt maar we respecteren zijn besluit. Spelers mogen na een verloren wedstrijd emoties tonen, maar ze moeten zich ten allen tijde gedragen. Dit gedrag valt nooit goed te praten."

Jef Vels haalt aan dat hij al de derde trainer op rij is die voortijdig stopt bij BVV'27. Henk Theelen en Cees van Esdonk gingen hem voor. "Dit is wel een teken aan de wand. Over het gedrag binnen de club. Ik wens mijn opvolger (Leon Vievermans, red.) alle succes toe", zegt Vels die spreekt van een smet op zijn blazoen. "Ook ik heb spelers vaker de hand boven het hoofd gehouden. Ik verwacht dat de clubleiding stelling neemt tegen deze excessen die de fatsoensnormen ver te buiten gaan."

BVV'27 was lang in de race voor het kampioenschap in de vijfde klasse E. Uit de laatste drie duels voor het ontslag van Vels werd slechts één punt gehaald en waren de titelkansen verkeken. Volgens Maurice Wolters was er de laatste tijd al een minder goede klik tussen trainer en spelersgroep.