Molenweekend Nooit Gedacht

Merselo | Het molenseizoen gaat weer van start tijdens de nationale molendagen.

Voor de Nooit Gedacht in Merselo betekent dit dat de molen weer draait, na bijna twee maanden. De molen stond in de steigers omdat de kap gerestaureerd werd. Maar in het weekeinde van 12 en 13 mei draaien de wieken fier, als het aan de molenaars ligt. De molen is beide dagen open van 11,00 tot 17.00 uur.

Behalve de molen bekijken of door de molenaars rondgeleid worden, is er nog meer te zien. Op de graanveldjes en in de moestuin komt alles weer op en de fruitbomen beginnen bloesems te krijgen. Op het terras achter de molen, met uitzicht op het frisse lichte groen van de lente, is het goed vertoeven. Speciaal voor de kinderen wordt beide dagen koekjes gebakken van molengemalen meel. Kiwanis club Schieëpersland Venray e.o. heeft een oven geschonken, die beide dagen op volle toeren gebruikt gaat worden. Elk heel uur worden er met en door de kinderen koekjes gebakken. Zaterdag vanaf 12.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur. Natuurlijk is er meel te koop om brood en pannenkoek te bakken, maar ook het meel om de koekjes thuis te bakken.

Het nieuwe kinderboek Muis Jan op de molen van Charles en Nel de Theije is vanaf 12 mei verkrijgbaar op de molen. Bij aankoop op 12 en 13 mei mag de koper gratis koekjes bakken.


Aanhouding Venraynaar

Venray | In het onderzoek naar de ernstige aanrijding op de Eisenhowerlaan in Eindhoven heeft de politie donderdag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Venray.

Bij de aanrijding op 6 januari 2018 raakte kort na 23.30 uur een 45-jarige vrouw uit Eindhoven zwaargewond. Ze stak met haar fiets de kruising met de Wolvendijk over toen ze werd geschept door een donkerkleurige personenauto. Die auto reed na de aanrijding door en werd even later aangetroffen op de Boschdijk. De vermoedelijke bestuurder meldde zich een dag later bij de politie. Hij werd later in vrijheid gesteld, maar bleef wel verdachte in de zaak.

De politie doet nog altijd onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Alle denkbare scenario's worden hierbij uitgelopen en onderzocht. Dit neemt veel tijd in beslag. Eerder werd al duidelijk dat er mogelijk een tweede auto betrokken was bij het ongeval door de vondst van een buitenspiegel op de plek van het incident. Deze spiegel bleek afkomstig van een BMW. Na lang onderzoek is de betreffende BMW aangetroffen. Grondig technisch onderzoek op de auto leverde nuttige aanwijzingen op voor het onderzoeksteam.

Met de aanhouding van de 26-jarige verdachte hoopt het onderzoeksteam dat de zaak in een stroomversnelling komt. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit. Mensen die meer informatie over deze zaak hebben, wordt verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.


Drie jaar een Stad in het dorp

venray | Het is feest in De Stad, want dit jaar bestaat de horecagelegenheid in de Grotestraat alweer drie jaar.

In 2015 kocht Wilbert van Waaijenburg de voormalige In den Engel en na een een grondige verbouwing van vele weken, waarbij alle ontwikkelingen te volgen waren via social media, werden in de zomer van dat jaar de deuren geopend van een nieuwe, eigentijdse horecazaak aan de Grotestraat in Venray. Met een geheel vernieuwd interieur, nieuwe menukaarten, een Josper houtskooloven en een prachtig team heeft De Stad een eigen plek ingenomen in het Venrayse.

De Stad is de plek om tijdens een lunch bij te praten met vrienden, in ontspannen sfeer te genieten van je gezin, een wijntje te drinken met een vriendin, een verjaardag of jubileum te vieren of te dineren met een groep. Iedereen die zich prettig voelt in een stad is welkom in 'De Stad'. In drie jaar tijd is er veel gebeurd. Zo is er elke tweede woensdag van de maand een Pubquiz, zijn er diverse muzikale optredens geweest, vele verjaardagen gevierd, maar was er ook een aantal malen de nazit van een uitvaart en onlangs was De Stad zelfs officieel trouwlocatie.

Wie jarig is trakteert, daarom biedt De Stad in de maanden mei en juni een viergangenkeuzemenu voor de prijs van een driegangenkeuzemenu (19,50) aan. Reserveringen via de website www.destadvenray.nl, graag bij opmerkingen '3 jaar De Stad' vermelden.


Rijbewijs kwijt

Venray | De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 31-jarige man uit Venray ingevorderd.

De autobestuurder weigerde op de Leunseweg mee te werken aan een alcoholcontrole, waarna hij werd aangehouden. Uit de alcoholcontrole op het politiebureau bleek vervolgens dat hij in overtreding was. De uitslag van de ademanalyse was 730 ug/l: ruim drie keer meer dan wettelijk toegestaan. De man is niet alleen zijn rijbewijs kwijt, hij kreeg tevens een dagvaarding mee en zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.