Expositie KIK 4.0 in museum

Venray | Het begon allemaal in het voorjaar van 2015. Een groep kunstenaars nam deel aan de regionale expositie Schijt aan de Grens. Omdat de samenwerking zo goed verliep, besloot de groep in 2016 op eigen kracht een tentoonstelling te houden in de kapel op het St. Annaterrein in Venray.

Het werd een succes met meer dan vijfhonderd bezoekers in twee dagen. Dit was het ontstaan van KIK, Kunst in de Kapel.

In het afgelopen jaar is de naam KIK ongewijzigd gebleven hoewel de betekenis ervan inmiddels ook buiten de kapel te vinden is. In 2017 nam de groep wederom deel aan de expositie Schijt aan de Grens, zowel individueel als collectief.

Samenwerken, motiveren en inspireren werd en is nog steeds het uitgangspunt. In juni, juli en augustus worden de werken van de tien kunstenaars van KIK in het Venrays Museum tentoongesteld. Omdat ze in verschillende kunstdisciplines en stijlen werken wordt het een veelzijdige presentatie van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, keramiek, kunstinstallaties, collages en proza- en poëziewerken.

Deze vierde tentoonstelling met de naam KIK 4.0 toont een diversiteit aan kunstvormen.


Schutterij
't Zandakker Gilde Sint Jan Venray

Venray | Oefenen op zondag 10 mei om 10.30 uur op de schuttersweide. Tevens worden tijdens deze dag de exercitieoefeningen gedaan.

Op zondag 27 mei wordt deelgenomen aan het eerste bondsschuttersfeest van schuttersbond Juliana bij de Broederschap Sint Martinus uit Tegelen. Het programma begint om 11.30 uur met de ontvangst van de delegaties van de deelnemende schutterijen in het Limburgs Schutterij. Om 13.00 uur volgt het opstellen voor de inspectie en de optocht op het schuttersterrein van de schutterij. Om 13.15 uur is er een folkloristische optocht door de straten van de wijk Heide.

Afmeldingen graag voor woensdag 23 mei kenbaar maken bij de voorzitter.