Hockeysters winnen topper

Tegelen-Venray 0-4 (0-3). Doelpunten Venray: Annelieke Creemers (2x), Danjelle Creemers en Lize Wolters.

Tegelen | De hockeysters van Venray waren zondagmiddag met 0-4 te sterk voor Tegelen. De topper in de derde klasse was een prooi voor Venray. Door de overwinning blijft de ploeg tweede op de ranglijst.

Venray moest als nummer twee van de ranglijst winnen om aanspraak te blijven maken op het kampioenschap. De gasten begonnen fel aan de wedstrijd. Er werd veel druk gezet en aanvallend gespeeld en dit leidde al snel tot een strafcorner voor Venray. Op aangeven van Lieke Molenaar wist Danjelle Creemers de bal hard op goal te slaan. Via de stick van de lijnstopster van Tegelen schoot de bal in de goal: 0-1. Door deze snelle voorsprong groeiden de gasten in de wedstrijd. Venray speelde fel en met vertrouwen en een tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Op aangeven van Danjelle Creemers werd Annelieke Creemers aangespeeld. Zij speelde de keepster van Tegelen behendig uit en beloonde de mooi uitgewerkte aanval met haar zus met de 0-2.

De thuisploeg ging vervolgens met twee diepe spitsen op jacht naar de aansluiting. Venray verdedigde echter uitstekend en kwam nog voor de pauze op een 0-3 voorsprong. Het was Lize Wolters die op aangeven van Jeanne Clermonts de keepster omspeelde en de derde treffer liet aantekenen.

Dit was tevens de ruststand. Ook in de tweede helft was Venray veel sterker. Het lukte Tegelen bijna niet om een aanval op te bouwen. De gasten bleven scherp spelen en beslisten de topper uiteindelijk met een vierde treffer. Dit was opnieuw een coproductie tussen de zussen Creemers. Danjelle gaf de voorzet en Annelieke bekroonde met haar tweede treffer van de dag een uitstekende
wedstrijd.

Komend weekend zijn de Venrayse hockeysters vrij.


MGC Venray

Eindhoven | MGC Venray heeft tijdens de derde speelronde van de districtscompetitie in Eindhoven net de tweede plaats gemist ondanks goed en constant midgetgolfspel.

Oirschot bleek met 314 slagen precies één slag beter dan Venray, dat met 315 slagen genoegen moesten nemen. De laatste ronde werd met vier slagen verloren, waardoor Oirschot toch tweede werd. Geldrop bleek superieur met 299 slagen en pakte de volle bak met 4 punten. Oirschot tekende voor drie punten en Venray twee. Eindhoven moest thuis genoegen nemen met één punt. Gerrit Vermeulen was veruit Venrays beste speler met 99 slagen en 22 als laagste ronde. In de stand gaat Geldrop nu met 11 punten en 921 slagen aan de leiding. Venray blijft nipt tweede met 8 – 965, gevolgd door Oirschot met 8 – 980 en Eindhoven sluit de rij met 3 – 1067.

Op de derde speeldag won koploper Gerrit Vermeulen met ruime cijfers (6 – 0) van Leo Wilms en ook zijn score van 77 slagen was van prima niveau. Huub Straatman klopte Harrie Lenssen eveneens met 6 – 0 , maar kwam met 74 slagen tot een lagere score en werd daarmee tevens dagwinnaar. Jan Engels vergaloppeerde zich in de eerste ronde tegen Gerrie Janssen, die met 24 slagen zijn persoonlijk record evenaarde. Daarna kwam de revanche met een ronde van 20 slagen, waar Janssen 28 slagen nodig had. Ook in de laatste ronde ging de winst naar Engels, waardoor hij toch een 4 – 2 (76 – 82) zege boekte. Jan van der Haghen stuntte de eerste ronde tegen Gerrit Janssen door de eerste ronde te winnen, maar de laatste twee ronden werden een prooi voor Gerrit Janssen, die daarom met 4 – 2 (79 – 88) aan de winnende hand bleef. Er werden drie wedstrijden ingehaald. Huub Straatman liet zich tegen Jan van der Haghen na winst in de eerste omloop in de tweede ronde verrassen: 26 – 27, maar herstelde zich weer in de laatste, waardoor de overwinning met 4 – 2 naar Straatman ging. Gerrit Vermeulen (77 slagen) overklaste Gerrie Janssen met 6 - 0, die duidelijk last had van een black-out. Huub Straatman dolf tegen Jan Engels de eerste twee ronde het onderspit, maar wist in de laatste ronde een puntje uit het vuur te slepen, maar verder dan een 1 – 5 nederlaag kwam hij niet.

In de stand gaat Gerrit Vermeulen fier aan de leiding met 2 punten uit 3 wedstrijden. Hij leidt zowel het puntenklassement als het klassement voor gemiddeldeverbetering. Op de tweede plaats staat Jan van der Haghen met 6,5 punten uit 2 wedstrijden. Gerrit Janssen volgt als derde met 7,5 punten uit 2 wedstrijden. Jan Engels staat met 8 punten uit 3 op de vierde plek. Gerrie Janssen en Huub Straatman volgen met 10 punten op de gedeelde vijfde plaats.