SVOC'01 flink op schot in derby

SVOC'01-Holthees 5-0 (2-0).

Doelpunten: 11. Sid Peeters 1-0; 14. Rob Houwen 2-0; 53. Danny Houwen 3-0; 59. Johan Gommans 4-0; 68. Danny Houwen 5-0. Scheidsrechter: Gielen (Helmond). Toeschouwers: 60. Kaarten: geen.

SVOC'01: Ellery; Kersten, Peters, Luc Peeters en Voermans; Johan Gommans (86. Claessens), Wismans en Jenneskens (72. Joost Gommans); Rob Houwen, Sid Peeters en Danny Houwen.

Holthees: Rijnen; Jansen, Coppus (65. Loenen), Van Bree en Ingenpas; Pingen, Janssen en Voermans; Robin van Es (75. Van den Heuvel), Ser van Es (46. Leisiwal) en Van Houdt.

OIRLO | SVOC'01 won donderdagavond de inhaalderby tegen een gehavend en machteloos Holthees met 5-0 in de vijfde klasse E. Na een kwakkelseizoen beginnen de tricolores naar het einde toe steeds beter te draaien.

In tegenstelling tot veel kleine clubs in deze klasse kampt SVOC01 niet met personele problemen. "Nee, de groep is vrijwel fit", verklaarde vertrekkend Toon Bongers die na de zomer aan de slag gaat bij FC Uden. "De laatste weken gaat het steeds beter. Omdat we weer in een vaste opstelling kunnen spelen." Daar is bij Holthees geen sprake van. Vier dagen eerder moest zelfs de thuiswedstrijd tegen SVS worden afgeblazen. Stef Janssen is voor rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure en Kay Wijenberg is op vakantie. Ser van Es liep al vroeg een enkelblessure op en werd in de rust vervangen. Toch blijft trainer John Klaassens positief ondanks alle tegenslag. "Jazeker. Dat komt omdat ik het bij deze club zo goed naar de zin heb. Ik weiger de handdoek te gooien." Toch beseft Klaassens dat de selectie veel te smal is. Er zal voor komend seizoen vers bloed bij moeten komen om niet opnieuw zo in de problemen te geraken.

In het openingskwartier sloegen de ontketende tricolores twee keer toe. Op aangeven van Rob Houwen schoot Sid Peeters, via de binnenkant paal, de 1-0 binnen. Vlak daarna zag de Holthese defensie er weer niet goed uit en Rob Houwen scoorde koeltjes de 2-0. Na het onstuimige begin luwde het offensief van de tricolores. De geheel in het rood gestoken Holthesers kwamen terug in de wedstrijd maar wisten thuisclubdoelman Mikey Ellery niet voor grote problemen te stellen.

Na de pauze scoorde Danny Houwen vanaf de achterlijn een schitterende goal. De bal vloog over keeper Marco Rijnen in de verre hoek: 3-0. Johan Gommans, die al twee keer op sluitpost Rijnen was gestrand, bekroonde zijn solo met een strak en doeltreffend schot: 4-0. Halverwege de tweede helft stond keeper Ellery aan de basis van de 5-0 die werd binnengeschoten door Danny Houwen. Holthees gaf niet op kwam nog dicht bij de eretreffer maar Boy Leisiwal (op keeper) en Stijn Voermans (paal) kenden geen geluk.