De familie Ars-Tonen uit Venray.
De familie Ars-Tonen uit Venray. Oude foto

De familie Ars-Tonen

Venray | Waar momenteel enkele fraaie witte woningen staan aan de Paterslaan, lagen vroeger de paardenstallen van de familie Van den Boogaert.

Het adres was in die tijd Paterslaan 6. Venray breidde zich uit en meer inwoners betekende dat er ook meer woningen nodig waren. In 1926 werden de stallen door het aannemersbedrijf Piet Volleberg van de Henseniusstraat verbouwd tot drie woonhuizen. Deze woningen werden vanaf de verbouw door de familie Volleberg verhuurd. Aan de verhuur kwam in 2014 een einde, want toen werden de woningen aan de Paterslaan verkocht.

De drie panden waren op dat moment eigendom geweest van drie generaties Volleberg. Een van de woningen werd verhuurd aan de familie Ars-Tonen. Pieter (Piet) Ars werd op 8 februari 1907 geboren te 's Heer Arendskerke, een dorpje in de gemeente Goes in de provincie Zeeland. Hij was de zoon van Jan Ars en Pieternella de Jonge. Op 12 augustus 1932 trouwde Piet in Venray met Gertruida (Truus) Tonen. Gertruida Antonia Francisca Tonen werd op 1 februari 1906 in Venray geboren als dochter van Petrus (Piet) Tonen en Maria Gertruda Hendrika Vermeulen. Ze gingen op Paterslaan 6 wonen. Piet overleed op 23 december 1978 en Truus op 30 april 1974, beiden te Venray.

Op de foto staan Piet en Maria Tonen-Vermeulen in de deur. Voor het raam v.l.n.r.: zoon Joop, zijn moeder Truus Ars-Tonen, dochter Ria en vader Piet Ars. Foto: Gemeentearchief collectie Jan van der Putten/ Harrie Coopmans. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray