Afbeelding
Foto:

Op ontdekking in het Vlakwaterbos

Venray | Sinds enkele weken is het Zeven dwergenpad in het Vlakwaterbos van Venray een feit. Dit dwergenpad is een samenwerking tussen Zeven dwergenpad en pannenkoekenhuis De Perdstal. Samen met ouders of verzorgers, een puntmuts, rode wangen en een tas vol leuks en lekkers gaan de kinderen de bossen in.

Diep in de bossen wonen de zeven dwergen, in piepkleine huisjes. Zo klein dat zelfs de boswachter ze nog nooit heeft gezien. Tijdens de wandeling leren de kinderen veel over de natuur en de dieren in het bos. Ook zijn er een paar spellen voor onderweg. De dwergen zijn altijd druk in de weer: verstoppertje spelen, hutten bouwen, met de dieren kletsen of een lange boswandeling maken. Na afloop worden de tasjes weer teruggebracht en de puntmuts nemen de kinderen mee naar huis.

Het Zeven dwergenpad leent zich bij uitstek ook voor kinderfeestjes. Het is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 10 jaar. De prijs voor het arrangement is 13,50 euro en voor de wandeling is het 5 euro.

Als afsluiter ontvangen de kinderen na afloop het dwergendiploma. Het reserveren van de wandeling of de combinatie als kinderfeestje kan tijdens openingstijden van De Perdstal. Meer informatie op www.deperdstal.nl.


Tennistoernooi in Ysselsteyn

Ysselsteyn | Op de banen van Tennisvereniging Ysselsteyn wordt van maandag 11 tot en met zondag 17 juni voor de 25ste keer in successie het Ideco energieadvies open tennistoernooi gehouden.

In 1993 begonnen als krachtmeting tussen de deelnemende dorpen aan de dorpencompetitie is dit toernooi na tien jaar als officieel KNLTB toernooi opengesteld voor alle leden van de KNLTB. Inmiddels is het niet meer weg te denken in de toernooikalender van de KNLTB met een jaarlijkse maximale inschrijving van zo'n 120 deelnemers.

Het jubileum wordt gevierd in Mexicaanse sfeer met een feestavond op vrijdag. Tijdens de feestavond is de trekking van de loterij met vele prijzen waaronder enkele kaartjes voor een wedstrijd van Schalke 04.

Het toernooi is toegankelijk voor leden van de KNLTB met een speelsterkte van 4 tot en met 9, dus ook voor beginnende tennissers. Inschrijven kan via www.tvysselsteyn.nl of www.toernooi.nl.


Kampioenen bij Red Stars

Venray | Tafeltennisvereniging Red Stars uit Venray was in Nijmegen een van de deelnemers van de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd. Op zaterdag voor de B-licenties en op zondag was het de beurt aan de A-licenties.

Gijs Vreugdenhil bereikte zaterdag de finale bij de pupillen, maar hij boog het hoofd na vijf games. Zo werd hij tweede van Nederland. In de kwartfinale bij de welpen werd Pieter Zwiers uitgeschakeld en Willem van der Zanden overkwam hetzelfde bij de junioren in de achtste finale. De beste spelers van Nederland verschenen op zondag achter de tafel. Bij de cadetten werd Red Stars vertegenwoordigd door Jules Holtman (uitgeschakeld in groepsfase), Sem van Gameren (uitgeschakeld in achtste finale) en Kas van Oost. Laatst genoemde versloeg alle tegenstanders in de groepsfase en in de finale won hij van Jelle Moris Westa. Daardoro kroonde Van Oost zich tot Nederlands kampioen van 2018.

Bij de meisjes cadetten verscheen Emma van der Zanden aan de start. Zij stoomde door tot de finale en daarin speelde ze tegen Chana van der Venne van Red Stars. Na een spannende wedstrijd over vijf games bleek dat Van der Zanden de sterkste was. Zij werd daardoor Nederlands kampioen. Van der Venne werd wel Nederlands kampioen samen met Anna van Bolderen Hutaf in het dubbelspel. Jenny Ge en Eline Smeets speelden niet onverdienstelijk, maar zij konden geen potten breken. Sharon Janssen trainde bij Red Stars en werd derde bij de meisjes en werd samen met Karlijn van Lierop Westa dubbelkampioen bij de junioren.


Nieuwe zege voor SVOC'01

Corridor-SVOC'01 15-17 (8-7). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (5x), Linda Claessens (4x), Sofie de Mulder (3x), Marloes Cos (2x), Maartje Janssen, Aniek Sanders en Astrid Classens.

Breugel | De korfbalsters van SVOC'01 wonnen dinsdagavond het inhaalduel tegen Corridor in Breugel: 15-17 (8-7).

Tijdens de eerste helft liep overgangsklasser SVOC'01 achter de feiten aan. De thuisploeg sloeg een gat en kwam met 8-5 voor. Na een time-out herpakte SVOC'01 zich en daardoor werd de achterstand voor rust verkleind tot 8-7. Na rust ging het duel tot 12-12 gelijk op. Toen scoorden de bezoekers vier keer op rij. De klap van SVOC'01 kwam Corridor niet meer te boven.