Zeven zeges op rij voor Venray

Venray-SC Woezik 2-1. Doelpunten Venray: Floor Tacken en Lieke Wijnands.

Venray | De voetbalsters van Venray hebben de smaakte pakken in de hoofdklasse B. Het elftal van trainer Jan Trienekens boekte zondagmiddag alweer de zevende overwinning op rij. Dit keer werd SC Woezik op sportpark De Wieën in Venray aan de zegekar gebonden. Venray won met 2-1.

De ploeg in vorm werd in de eerste helft op voorsprong geschoten door Floor Tacken. Voor voor rust kwamen de bezoekers uit Wijchen langszij: 1-1. Lieke Wijnands kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner. De aanvoerster van Venray kopte het winnende doelpunt tegen de touwen.

Venray won nu achtereenvolgens van Woezik (2-1), Fortuna'54 (1-2), Woezik (2-3), FC Gelre (2-1), Nuenen (3-0), Rigtersbleek (1-0) en Prinses Irene (3-0). Het laatste puntverlies dateert van 4 maart. Toen was Venray in Nijmegen een maatje te klein voor Trekvogels: 2-0. Dankzij de opmars is Venray nu terug te vinden op de vijfde plek op de ranglijst. De ploeg behaalde 27 punten uit 17 wedstrijden. SC 't Zand gaat ruim aan de leiding met 52 punten uit 19 wedstrijden. Venray speelt zondagmiddag tegen Buitenveldert.


Eerste meters op circuit in Assen

Assen | Kevin van Leuven reed zijn eerste meters op het TT circuit van Assen niet onverdienstelijk. Hij nam deel aan de NK Suppersport 600. De kwalificaties werden benut om weer in ritme te komen en de motor optimaal af te stellen. Van Leuven noteerde een derde startplek.

Van Leuven was goed weg en dook als derde de haarbocht in. Op start-finish was hij er in geslaagd Thijs Peeters uit te remmen. Voor hem een gastrijder, Rob Hartog, die een vaste deelnemer in het WorldSupersport is, en dit weekend gebruikt voor extra training. Van Leuven moest na enkele rondes Hartog laten gaan. Het begon echter al snel te spetteren en omdat Hartog zijn tempo liet zakken kon Van Leuven weer naar zijn achterwiel rijden. Een paar rondes werd het spannend maar helaas voor Van Leuven droogde het weer snel op. Achter hem was ondertussen een gat van 15 seconden ontstaan naar de concurrentie. Van Leuven finishte als tweede maar omdat Hartog gastrijder was, ontvangt Van Leuven de volle punten. Volgende races op Hengelo, de Varsselring op 5 en 6 mei. Van Leuven neemt hier deel aan twee IRRC wedstrijden op de zondag.