Gevoelige tik voor hockeyers Venray

Best-Venray 5-3. Doelpunten Venray: Jasper van Rhijn, Stan Deeks en Guido Pop.

Best | De hockeyers van Venray leden zondag een gevoelige nederlaag tegen concurrent Best. In Brabant ging de ploeg met 5-3 onderuit. In de strijd tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst keken de gasten uit Venray bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Venray moest deze wedstrijd eigenlijk winnen om aansluiting te houden bij de eerste vier ploegen van de derde klasse.

Ondanks de ruime achterstand na een helft hockeyen begon Venray goed aan de wedstrijd. De ploeg kreeg kansen, maar dat betaalde zich niet uit in doelpunten. Na een snelle counter kreeg Best een strafcorner. Daaruit werd een strafbal veroorzaakt. Met een snelle reflex keerde doelman Teun Loenen de strafbal. Enkele minuten later kwam Best alsnog op voorsprong uit een nieuwe strafcorner. Niet veel later werd de score verdubbeld: 2-0. Ook het tweede doelpunt viel uit een strafcorner. Vlak voor rust werd de marge vergroot na 3-0. Een strafbal werd deze keer wel in het doel gewerkt door Best.

In de rust werd het team van Venray aangesproken op hun spel door de coach en daarna ging de ploeg met goede moed de kleedkamer weer uit om de achterstand om te gaan buigen. Venray schoot uit de startblokken en Jasper van Rhijn scoorde: 3-1. Venray zette daarna de druk er vol op, maar dat resulteerde niet in de aansluitingstreffer. Het werd zelfs 4-1 voor de ploeg uit Best. Enkele minuten later bracht Stan Deeks de spanning weer terug in de wedstrijd. Hij maakte de 4-2 namens Venray. De bezoekers kregen voldoende kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Omdat Venray streed voor de laatste kans in de wedstrijd, gaf de equipe achterin veel ruimte weg. De aanvallers van Best wisten wel raad met de geboden ruimte op het veld. Zij beslisten het duel: 5-2. Iedereen dacht dat dit de genadeklap voor Venray was, maar de ploeg bleef knokken voor een goed resultaat. Uiteindelijk resulteerde dat in de 5-3 van Guido Pop. Venray probeerde in het restant van het duel nog om de aansluitingstreffer te forceren, maar dat lukte niet. Door de nederlaag raken de promotiekansen verder uit zicht van de Venrayse ploeg.

Beide ploeg hebben nu een weekeinde rust, maar daarna kan zowel Best als Venray weer flink aan de bak. Voor Venray staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Nova op zondag 13 mei. Venray staat voorlopig vijfde in de derde klasse met 31 punten uit 17 wedstrijden. Nummer vier, Best, pakte vier punten meer uit evenveel wedstrijden. Blerick gaat aan kop met 44 punten

De hockeysters van Venray kwamen afgelopen weekeinde niet in actie. Zij spelen dit weekeinde weer een wedstrijd. Dat treden zij om 12.15 uur aan in Tegelen tegen Tegelen.