Aanmeldingen kinderpardon

Venray | Zo'n 400 kinderen in Nederland, die hier gesetteld, zich in hun hoofd en hart Nederlander voelen, hier langer dan vijf jaar wonen, hier vrienden hebben en naar school gaan, dreigen te worden uitgezet naar een land waar ze de taal niet eens kennen. Voor deze kinderen komt onder meer de werkgroep vluchtelingen in Venray in actie.

Venraynaar Piet Kroft startte in Venray een actie en deze beweging wordt al door meer dan 200 mensen gesteund. Via de website www.zezijnalthuis.nl kunnen geïnteresseerden hun steun betuigen. Bij de zoekfunctie moeten sympathisanten dan wel Venray intikken om bij de juiste actie te komen.

Doel van de actie van Kroft is om van Venray een 'kinderpardongemeente' te maken. Inmiddels zijn zo'n dertig andere gemeenten Venray voorgegaan.

"Venray heeft in het verleden steeds een positief beleid gevoerd waar het de opvang van vluchtelingen betreft, denk aan het AZC in Blitterswijck en de hulp aan de vele statushouders, waaronder veel gezinnen met kinderen, die hier hun plek weer moeten vinden", laat Kroft weten. "We kennen allemaal nog de strijd rond Mauro, de jongen met een Limburgs accent, hier ingeburgerd en gesetteld, die dreigde het land uitgezet te worden omdat de regels dat eisten. Dankzij tal van acties is hij nu Nederlander."