Afbeelding
Foto: Henk Lammen

"Iedereen is welkom"

Overloon | Een spiksplinternieuwe Volvo V40 blinkt op Golfbaan Overloon. Het is de prijs voor een hole-in-one tijdens de Overloonse golfkampioenschappen. Dit jaar ging de auto er niet uit, maar Twan Schraven van de Golfbaan Overloon hoopt dat de auto van sponsor Volvo Rutten volgend jaar een nieuwe eigenaar krijgt.

"Tijdens de nieuwe kampioenschappen in april 2019 maken de deelnemers weer kans. Ze moeten wel een hole-in-one slaan op de betreffende hole. Drie jaar geleden werd er een hole-in-one geslagen op de verkeerde hole. Het kan dus wel." De auto is onderdeel van het toernooi dat de familie Schraven organiseert met de medewerking van lokale ondernemers. De andere toernooien worden door de golfclub zelf georganiseerd. De club telt zo'n 240 leden uit Overloon en daarbuiten. Dit jaar maakt de club voor de tweede keer op rij een 4-daagse golftrip naar Schmallenberg in Duitsland. "Er wordt veel georganiseerd. We hebben een laagdrempelige club. Vroeger was golf een elitaire sport, maar dat is wel veranderd. Bij onze club kun je voor 600 euro per jaar lid worden." Golfbaan Overloon werkt samen met andere golfbanen in Limburg. Leden kunnen onder meer op de golfbaan in Geijsteren spelen met vijftig procent korting. "Ook bij ons kunnen leden van alle Limburgse golfbanen in 2018 spelen met vijftig procent korting."

Er is iedere dag bedrijvigheid op de golfbaan. Zo worden er kennismakingslessen gegeven door twee professionele golfleraren voor 40 euro. "Ook geven we lessen en clinics voor bedrijfsuitjes of voor vriendengroepen. Iedereen is welkom op onze club." Verschil met de grotere golfbanen is dat Golfbaan Overloon drie holes heeft van 300 meter en zes kortere holes. Andere banen hebben holes met een lengte van 500 meter. "Die hebben wij niet, maar daardoor kunnen wij wel de kosten voor onze leden lager houden." Overigens zijn ook niet-leden van harte welkom op de golfbaan. Heerlijk lunchen op het terras aan het water behoort tot de mogelijkheden. (foto's: Henk Lammen)

Afbeelding
Afbeelding