Linda Wilms in haar domein, de keuken waar ze de lekkerste recepten uitprobeert.
Linda Wilms in haar domein, de keuken waar ze de lekkerste recepten uitprobeert. Foto: Henk Lammen

Beauty Kitchen blijft rocken

Venray | "Uiteraard blijf ik rocken in mijn keukentje en heerlijke recepten met iedereen delen. Het creatieve kriebelbeestje in mij vindt echter dat er meer is dan de innerlijke mens. Daarom is het vanaf nu Beauty Kitchen." Linda Wilms (40) uit Venray presenteerde aan het begin van deze week haar nieuwe blog, als opvolger van My Kitchen Rocks.

Door Henk Lammen

Als vroegere kok (zelf spreekt ze liever van een 'keukenprinses') begon Linda Wilms met haar blog My Kitchen Rocks. "Mijn dochter heeft voedingsallergieën. Ze heeft veel last, vooral van de E-nummers. Reden om me te verdiepen in recepten van gezond en lekker eten. Die wilde ik uiteindelijk ook graag met iedereen delen. Ik ben een echt social media 'beest'. Via My Kitchen Rocks kon ik alles wat ik zelf beleefde met andere mensen delen." In de keuken hangen bakken met kruiden voor de raam, op de afzuigkap staat een rijtje kookboeken. Dit is haar domein. De inspiratiebron om haar culinaire ideeën gestalte te geven en te delen via het wereldwijde web. Van een 'goddelijke' pompoensoep voor vier personen en veggie ovenschotel tot en met een ovenschotel van pompoen en zuurkool en een heerlijke spinazie lasagne met geitenkaas. "Het zijn echter niet alleen recepten die ik deel. Ik geef adviezen en tips, presentaties van boeken en producten, maar ook recensies van restaurants, hotspots, die ik heb bezocht." Ze is een echte rockchick, bezoekt met haar vriendinnen regelmatig festivals. Rockmuziek schalt uit de geluidsdrager in de keuken. Aan het begin van de week lanceerde ze als opvolger van My Kitchen Rocks haar nieuwe blog Beauty Kitchen. Via Facebook en Instagram gaat ze nog meer met haar volgers delen.

"Het sociale contact is voor mij heel belangrijk"

"Ik vond dat ook de buitenkant mag rocken. Daarom staan er op mijn nieuwe blog nu ook nieuwtjes en tips over verzorging en beautyproducten. Om jezelf eens lekker te verwennen. Ik ga producten testen en uiteraard mogen mijn volgers ook testen. Er komen toffe win- en likeacties, ja ook voor mannen. De eerste actie is al speciaal bedoeld voor de mannen. Rocken doe je in een coole outfit. Daarom is er een leuk kledingconcept voor mannen en vrouwen van maat 34 tot en met 60. Via een webshop op de blog kunnen mensen producten kopen. Omdat ik het nu breder heb getrokken, is ook de naam veranderd." Na zes jaar in de keuken van een restaurant was ze er klaar mee. Ze gooide het roer om en werkt nu sinds drie jaar bij een online groothandel in Venray. De liefde voor lekker eten liet haar echter niet los. Waar anderen als hobby voetballen of bloemschikken hebben, steekt Linda haar vrije tijd in een blog. Inmiddels heeft ze enkele honderden volgers. "Nee, ik ben nog geen Dylan Haegens", lacht ze. "Voor mij is het nu nog een leuke bezigheid. Ik vind het prachtig om dat wat ik doe met anderen te delen. Het sociale contact is voor mij heel belangrijk. Alles staat nog in de kinderschoenen. Maar wie weet wat er in de toekomst nog in het vat zit. Nu is het echt nog een hobby. Ik zie wel waar het schip strandt."


Rabarberfeest in Heide

Heide | In Heide werd dit weekend de eerste editie van het rabarberfeest georganiseerd. De bezoekers konden genieten van de verschillende manieren hoe de groente gebruikt kan worden en zelf een kijkje nemen op de akkers.