Afbeelding
Foto:

Elke zaterdag muziek in centrum

Venray | Er zit muziek in het centrum en de Venrayse centrumwinkeliers willen dat ook laten weten. Tussen 1 mei en 30 september is er elke zaterdagmiddag een muzikaal optreden in het centrum van Venray.

"Vorig jaar hebben we voor het eerst op een aantal zaterdagen muziekgezelschappen laten optreden", legt de nieuwe voorzitter van Venray Centraal, Harrie Rongen, uit. "Dat werd heel goed ontvangen en we hebben daar ook nog veel van geleerd. Daarom hebben we voor dit jaar gezegd dat we dat tussen 1 mei en 30 september elke zaterdag willen gaan doen."

"En dat is gelukt", vervolgt Sjef Pappers. Samen met Harrie Rongen heeft hij de afgelopen maanden muziekgezelschappen benaderd om op zaterdagmiddag in het centrum op te treden. "Het is een grote diversiteit aan muziekgezelschappen geworden. Van joekskapel tot orkest en van popband tot harmonie. Sommige artiesten spelen op een vaste plek, anderen trekken weer door het centrum. Als vaste plekken zijn de Grote Markt, het Henseniusplein en het pleintje op De Bleek aangewezen."

Op twee zaterdagen na is het programma nu rond. "Daarvoor kunnen muzikanten zich eventueel melden", aldus Harrie. "De muzikanten zullen tussen half twee en half vijf optreden."

Komende zaterdag bijt DJ Sammy de spits af. "Het is Bevrijdingsdag waardoor er al meteen een aangepast programma is. "DJ Sammy zal tussen half twee en half vijf met zijn muzikale bakfiets door het centrum trekken. Zaterdag komen ook weer de historische legervoertuigen naar Venray. Zij zullen vanaf 12.00 uur in een parade via de Schoolstraat naar het Schouwburgplein rijden waar de voertuigen te bewonderen zijn. Rond 14.00 uur vertrekken de voertuigen weer uit Venray." Op zaterdag 12 mei zal op het Henseniusplein het Seniorenorkest uit Horst aan de Maas optreden. Een week later, op 19 mei is het de beurt aan Muziekmakereej Blaos um op. Zij spelen bij de pomp op de Grote Markt. (foto: Henk Lammen).


Frühshoppen in 't Helder

Overloon | Het jaarlijkse Frühshoppen concert van blaaskapel Freunde Echo in ontmoetingscentrum 't Helder bij de familie v.d. Munckhof in Overloon wordt gehouden op zondag 13 mei van 11.00 tot 13.00 uur. De entree is gratis.

Freunde Echo speelde al enkele keren op deze locatie. Liefhebbers van volksmuziek kunnen weer genieten van blaasmuziek onder het genot van een drankje. Freunde Echo speelt voornamelijk Moravische volksmuziek maar schuwt de Böhmische klanken niet. Bijna alle nummers hebben wel solistische trekjes en sommige nummers zijn bedoeld als solostuk.


Meiboom in Leunen

Leunen | Joekskapel Krom dur d'n Bocht plaatste zaterdag een meiboom in het Leunse centtrum. Over de aanleiding vertelt Sander Lucassen.