Afbeelding
Foto:

Wie wordt de nieuwe koning?

Venray | Wie wordt de nieuwe burgerkoning van schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray die vraag staat centraal op zondag 6 mei. Op deze dag heeft namelijk iedereen vanaf 16 jaar oud de mogelijkheid om burgerkoning te worden. Het spektakel begint om 14.00 uur op de schuttersweide. Ook publiek is van harte welkom.

Onder begeleiding van gecertificeerde en bekwame buksmeesters worden deelnemers wegwijs gemaakt in de schutterssport. Schutterskoning Geert Hendriks en erekoning Leonique van der Vorst worden zondag bedankt voor bewezen diensten en daarna begint het koningsvogelschieten, waaraan dus iedereen gratis kan deelnemen. Belangrijk is wel dat de deelnemers een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben.

De dag begint voor de schutterij al om 08.45 uur. Dan wordt de Hendriks, de huidige schutterskoning, opgehaald bij zijn woonhuis aan het Antoniusveld in Venray om vervolgens naar de Sint Petrus Banden Kerk te gaan.


Open dag bij Joop Goossens Tuin en Park

Horst | Joop Goossens Tuin en Park houdt op zaterdag 5 mei een open dag. Goossens startte in oktober vorig jaar met dit bedrijf, gespecialiseerd in tuin- en parkmachines.

De winkel is gevestigd aan de Industriestraat 25 in Horst in het voormalige pand van Barents Aanhangwagens dat een complete metamorfose heeft ondergaan. "Op deze locatie beschikken wij over een ruime werkplaats en een overzichtelijke showroom", aldus Joop Goossens. De verkoop, onderhoud en reparatie van tuinmachine's wordt verzorgd door een ervaren team. "Kennis, service en klantgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij maken het u graag gemakkelijk."

Met onder andere de dealerschappen van Husqvarna, Castelgarden, GTM, Shindaiwa en John Deere kan Joop Goossens Tuin en Park een compleet tuin- en parkassortiment aanbieden voor de particulier tot de professionele hovenier. Tijdens de open dag zijn er tal van activiteiten en demonstraties. U bent welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.