'Deze week gesprek met Stef Sijbers'

VENRAY | Venray-voorzitter Peter Kerstjens heeft goede hoop dat in de loop van deze week het contract met de vertrokken trainer Stef Sijbers kan worden afgewikkeld.

Vorige week is het opnieuw niet gelukt met elkaar in gesprek te komen. Sijbers meldde zich op dinsdag 17 april ziek. Het Venray-bestuur heeft Jos Klingen van de VVON (vakbond van voetbaltrainers) in de arm genomen om te bemiddelen. Omdat het niet lukte in contact te komen met Sijbers. "We willen dit graag zo snel mogelijk afhandelen. Klingen zoekt contact met Sijbers om een gesprek te regelen. We zullen zijn contract respecteren dat doorloopt tot 31 mei", aldus Kerstjens. Volgens de voorzitter is er toestemming van de KNVB om voor de rest van het seizoen Ivo van der Weerden en Gert-Jan Wismans aan te stellen als interim-duo. Beide trainers beschikken niet over de juiste papieren om te mogen werken in de eerste klasse. Stef Sijbers vervolgt na de zomer zijn loopbaan bij tweedeklasser Heeswijk.

Edward Linskens: "Ik kom terug"

VENRAY | Edward Linskens heeft zich enkele dagen na de breuk met trainer Stef Sijbers teruggetrokken als assistent-trainer van Venray 1. De oud-prof van PSV kon zich niet vinden in de aanstelling van een interim-duo waardoor zijn rol min of meer was uitgespeeld.

Afgelopen zondag was Linskens aanwezig bij het duel Venray-Deurne. "Volgend seizoen ben ik weer terug. Dan pak ik mijn rol als assistent weer op", verklaarde hij. "Het belangrijkste is nu dat Venray in de eerste klasse blijft."

Linskens en het bestuur kwamen al eerder overeen dat hij de assistent wordt van de nieuwe trainer Frans Koenen. Voorzitter Peter Kerstjens houdt nog alle opties open. "Edward heeft nu even een stap teruggedaan. Na afloop van de competitie gaan we, samen met Frans Koenen, alles eens rustig evalueren. En dan bekijken we ook hoe we volgend seizoen verdergaan", aldus Kerstjens.

Leunen pakt punt bij EWC'46

EWC'46-Leunen 2-2 (1-1).

Doelpunten: Ricky Loenen en Noud Pouwels.

WELL | Leunen pakte verdienstelijk een punt (2-2) bij subtopper EWC'46 in de vierde klasse E. Trainer Vincent van Sambeek kon niet beschikken over de geblesseerden Thomas Litjens en Pim Weijs.

Wel verscheen Guus Nelissen in de basis. Een week eerder werd hij plotseling onwel tijdens de warming-up. "Op advies van de dokter mocht hij spelen", zei Van Sambeek. "Het ging goed. Hij heeft 55 minuten meegedaan."

De thuisploeg uit Well kwam fel uit de startblokken en nam na twintig minuten de leiding: 1-0. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. Leunen werd sterker en EWC'46 leek al vroeg wat uitgeblust. Vlak voor rust maakte Leunen gelijk na een aanval over rechts. Stefan Jacobs gaf de voorzet waaruit de opgekomen verdediger Ricky Loenen raakschoot: 1-1.

Ook na de thee opende de thuisclub met een offensief. Dat leidde na een kwartier tot de 2-1. Na een scrimmage uit een corner scoorde invaller Noud Pouwels een kwartier voor tijd de 2-2. Leunen kreeg zelfs via Thomas Weijs nog een kans om te winnen maar de 2-2 bleef op het scorebord staan. Ook doordat de Leunse doelman Guido Voncken in topvorm verkeerde. Hij maakte op het eind met een knappe reactie nog een vrije trap onschadelijk.