Ysselsteyn wint royaal van IVO

Ysselsteyn-IVO 3-0 (1-0).

Doelpunten: Martijn Janssen, Paul Jeurissen en Gijs Dinghs.

YSSELSTEYN | Ysselsteyn behaalde in de thuiswedstrijd tegen IVO een dikverdiende 3-0 overwinning in de derde klasse C. Na zeven duels zonder zege – waaronder vijf gelijke spelen – wonnen de Ysselsteyners eindelijk weer eens.

Vlak voor rust brak Martijn Janssen, terug van een schorsing, de score open uit een pass van Bas Coopmans: 1-0. De bezoekers uit Velden hadden weinig in te brengen tegen de sterk spelende thuisploeg. In de uitwedstrijd op 8 oktober verloor Ysselsteyn nog met 2-1 van IVO.

Na ruim een uur kwam topschutter Dennis Teunissen, die kampte met een heupblessure, toch binnen de lijnen. Hij verving Stan Bouten. Teunissen gaf al snel zijn visitekaartje af. Hij stond in de 65e minuut met een voorzet aan de basis van de 2-0 die gescoord werd door Paul Jeurissen. Even later gaf Teunissen opnieuw een assist en Gijs Dinghs bepaalde met een rake kopbal de eindstand op 3-0.

SV United na sterke start toch onderuit

HRC'27-SV United 4-3 (2-2).

Doelpunten: Michal Kolodziejski (2x) en Rik van de Pasch.

AFFERDEN | SV United verloor de uitwedstrijd tegen HRC'27 in Afferden met 4-3 in de vijfde klasse E. De blauw-witten waren in de openingsfase oppermachtig.

Na vijf minuten benutte Michal Kolodziejski een strafschop nadat hij zelf was neergelegd: 0-1. Vijf minuten later verdubbelde Kolodziejski de score uit een diepe bal van Rik van de Pasch: 0-2. Vlak daarna benutte de thuisploeg een penalty na een overtreding van Jop van Aken: 1-2. Een minuut later viel de 2-2. Indy Phillips miste een goede kans om de blauw-witten weer op voorsprong te zetten. Na de pauze nam SV United toch weer de leiding. Rik van de Pasch, die vlak daarvoor op de keeper strandde, scoorde nu wel op aangeven van Kolodziejski de 2-3. Opnieuw gaf SV United de voorsprong uit handen. Door slordig verdedigen trok HRC'27 door twee snelle treffers in de 70e en 71e minuut de winst naar zich toe: 4-3.