Belangrijke zege voor Oostrum

Kwiek Venlo-Oostrum 0-1 (0-0).

Doelpunt: Chris Wilschut.

VENLO | Na twee gelijke spelen op rij boekte koploper Oostrum weer een zege in de vierde klasse E. De uitwedstrijd tegen Kwiek Venlo werd verdiend maar krap met 0-1 gewonnen.

Op 8 oktober in Oostrum wonnen de Venlonaren in een tumultueus duel nog met 2-4. Inmiddels is Kwiek Venlo afgezakt naar de onderste regionen. De overwinning van Oostrum kwam op het juiste moment want achtervolger Melderslo was tot op één punt genaderd.

Oostrum had in de eerste helft het beste van het spel en kreeg ook de beste kansen. Terwijl de Venlonaren eenmaal gevaarlijk voor het Oostrums doel opdoken.

Tien minuten na rust liep Bo Verrijth een ogenschijnlijk zware knieblessure op. Dat was een tegenvaller voor de bezoekers die enkele minuten later de leiding namen. Na een aanval over de rechterkant legde Wes Wilmsen de bal terug naar Chris Wilschut die doeltreffend uithaalde: 0-1. Het was alweer de twaalfde competitietreffer van de topschutter. Oostrum kreeg daarna nog kansen om de genadeklap uit te delen maar de tweede treffer bleef uit.

BVV'27 geeft winst laat uit handen

Lottum-BVV'27 1-1 (0-1).

Doelpunt: Egzon Grguri.

LOTTUM | BVV'27 moest in de uitwedstrijd tegen Lottum in de slotminuut nog een tegentreffer (1-1) toestaan in de vijfde klasse E.

Doordat koploper Montagnards alweer zijn twaalfde duel op rij won lijkt de titelrace zo goed als gelopen. Alleen een grote inzinking kan de Bergense ploeg nog van het kampioenschap afhouden.

BVV'27 is met America in een gevecht gewikkeld om de tweede plaats. De Blitterswijckers hebben vijf punten minder maar ook twee duels minder gespeeld dan America.

De bezoekers openden na tien minuten de score. Uit een voorzet van Willem Karman vanaf de rechterkant schoot Egzon Grguri de 0-1 binnen. Na de gelijkopgaande eerste helft kwam Lottum na de thee sterk opzetten. Toch hield BVV'27 lang stand maar een misverstand in de defensie werd de geel-zwarten op het eind noodlottig: 1-1.