Volharding gelijk tegen Heeswijk

Heeswijk-Volharding 3-3 (1-1).

Doelpunten: 10. Jasper Lenkens 0-1; 31. Wouter van Dijke 1-1; 52. Wouter van Dijke 2-1; 60. Marc van Rens 2-2; 65. Camiel van Doorn 3-2; 68. Dirk Verdonk (eigen doel) 3-3.

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits (30. Rutten), Janssen en Rijn; Van den Bosch (60. Duijkers), Beurskens en Lenkens; Tissen, Brouwer en Van Rens.

HEESWIJK | Volharding speelde op bezoek bij Heeswijk met 3-3 gelijk in de tweede klasse H. Trainer Sjoerd van der Coelen moest flink puzzelen om een elftal op de been te brengen. In de achterhoede waren Wouter Evers en Tom Kessels geschorst.

De routiniers Mark Blenckers, Patrick van Kempen en Jip Verstegen zijn al langere tijd geblesseerd en ook Nick Joosten, de laatste weken rechtsback, ontbrak.

Jeroen Schepens, die de aanvoerdersband droeg, begon als rechtsachter. Roel Gerrits startte samen met Nino Janssen in het centrum van de defensie terwijl de debuterende Thomas Rijn, uit het tweede elftal, als linksback fungeerde. Gerrits moest al na een halfuur geblesseerd naar de kant. Schepens nam zijn positie over en de ook al debuterende Jaap Rutten completeerde het elftal.

Ondanks alle wisselingen kwamen de Vierlingsbekers sterk uit de startblokken. Jasper Lenkens, na enkele invalbeurten dit seizoen voor het eerst in de basis, scoorde na tien minuten de openingstreffer. Een doorgekopte bal van Rick Tissen werd slecht weggewerkt door de Heeswijkse defensie en Lenkens was er snel bij en zette de bezoekers op voorsprong: 0-1. Volharding had een licht overwicht maar verzuimde verder afstand te nemen. Na een halfuur kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een treffer van Wouter van Dijke: 1-1.

Vlak na de pauze nam Heeswijk de leiding na een doeltreffende kopbal van Van Dijke: 2-1. Volharding raakte het overwicht van voor de thee kwijt. Het was meer een spannende dan een goede wedstrijd tussen de beide middenmoters.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Volharding weer langszij. Van buiten de zestien nam Joep Beurskens een vrije trap. Marc van Rens reageerde het meest alert en hij tikte de 2-2 gelijkmaker binnen. Toch kwamen de Vierlingsbekers weer op achterstand. De 3-2 van Heeswijk ontstond vijf minuten later eveneens uit een vrije trap, vanaf de rand van de zestien. De doelpunten volgden elkaar in deze fase snel op. Ook de 3-3 kwam uit een vrije trap. Joep Beurskens trok de bal voor het doel waar de Heeswijkse verdediger Dirk Verdonk met een kopbal ongelukkig zijn eigen doelman passeerde: 3-3.

Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg kon het duel nog alle kanten op. Er ontstonden over en weer nog wel een paar gevaarlijke momenten maar doelpunten vielen er niet meer.