SSS'18 laat zich thuis aftroeven

SSS'18-Venhorst 2-3 (1-0).

Doelpunten: 30. Frits Lucassen 1-0; 51. Tom van den Boogaard 1-1; 54. Thijs van Sleeuwen 1-2; 78. Frank Hendriks 2-2; 92. Luuk van den Boogaard 2-3.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Janssen, Venhuizen en Rutten; Koen van Bree, Botden (65. Kuenen), Lucassen en Voesten; Deriet (65. Hendriks) en Verlinden.

OVERLOON | SSS'18 liet zich thuis tegen laagvlieger Venhorst (2-3) aftroeven in de tweede klasse H. De Overloners en ook de tegenstander raakten geïrriteerd door het zwakke optreden van arbiter De Wit uit Grave.

Trainer Ruud Vermeer had geen goed woord over voor de leidsman. "Hij slaagt er iedere keer in met zijn rare beslissingen de wedstrijd uit de hand te laten lopen. Dat wekt veel ergernis. Heel frustrerend." Toch stak de Overloonse coach ook de hand in eigen boezem. "We hebben verdiend verloren. We begonnen al veel te slap. Alleen in het laatste kwartier speelden we beter. Daarvoor had Venhorst het beste van het spel. De tegenstander was ook feller. Wij verloren vaker de tweede duels."

Venhorst kon de punten goed gebruiken om los te komen van de degradatiezone. Terwijl SSS'18 jacht maakt op een ticket voor de nacompetitie. Ondanks het verlies houden de geel-zwarten de vierde plaats vast,

Bij de thuisploeg keerden Thomas Botden en Bart Deriet terug in de basis. In het eerste halfuur konden de Overloners moeilijk in hun spel komen. De tegenstander legde meer energie in de wedstrijd en won ook vaker de tweede bal. Toch namen de geel-zwarten na een halfuur de leiding door een prachtige treffer van Frits Lucassen. Hij joeg de bal na een mooie actie onhoudbaar in de kruising: 1-0.

Vlak na de pauze kreeg SSS'18 een dubieuze penalty tegen na een vermeende overtreding van Stan Venhuizen. Doelman Thomas Massop wist de strafschop te keren. Maar even later kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte: 1-1. Weer enkele minuten later keek de Overloonse ploeg tegen een 1-2 achterstand aan.

Frank Hendriks, ingevallen voor Bart Deriet, leek in de slotfase met zijn treffer de dreigende nederlaag af te wenden. Na een misverstand tussen de keeper en een verdediger van Venhorst zat Frank Hendriks er goed tussen en hij bracht de stand op 2-2. SSS'18 probeerde door te drukken en Koen Voesten trof de lat. Frank Hendriks (vrij op keeper) en Koen Verlinden (vrije trap net naast) wisten evenmin te scoren.

Diep in de blessuretijd speelde leidsman De Wit opnieuw een omstreden hoofdrol. Hij zag over het hoofd dat een Overloonse verdediger met twee handen in de rug werd geduwd. Venhorst profiteerde van de ontstane ruimte en kaapte op de valreep de volle buit weg: 2-3. Dat leidde tot heftige en verontwaardigde reacties in het Overloonse kamp.