Arbeidsmigranten in woonboerderij

OOSTRUM | Hoex Onroerende Zaken wil de woonboerderij aan de Geysterseweg 23 in Oostrum verbouwen tot huisvesting voor buitenlandse werknemers. De gemeente geeft toestemming voor een periode van maximaal tien jaar.

Daarna wordt de oude gevelboerderij met alle schuren en bijgebouwen gesloopt en mag eigenaar Hoex op het perceel ernaast een woning bouwen. De nieuwbouw is georiënteerd aan de Zuiderbergweg. Hoex zag vorig jaar – met de ondernemerscombinatie Hoex-Maessen - het plan stranden om op het terrein van de oude melkfabriek in Leunen 288 arbeidsmigranten te huisvesten.

De boerderij aan de Geysterseweg heeft al een woonbestemming. Via een omgevingsvergunning is het mogelijk er tijdelijk arbeidsmigranten te huisvesten. Voor de bouw van de nieuwe woning is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit plan ligt vanaf 26 april gedurende zes weken, tot en met 7 juni, ter inzage in het gemeentehuis.

Het terrein aan de Geysterseweg valt binnen het bestemmingsplan buitengebied. Het vormt aan de noordelijke kant van de dorpskern van Oostrum de overgang naar het landelijk gebied. In de directe omgeving liggen burgerwoningen en twee glastuinbouwbedrijven. Na de sloop van de boerderij wordt het terrein groen ingericht.


Glasvezelaanleg Leunen van start

LEUNEN | Na Ysselsteyn en Merselo-Vredepeel is Leunen-Veulen-Heide het derde cluster waar glasvezel wordt aangelegd.

Op 1 april sloot de termijn en 59 procent van de woningen in Leunen, Veulen en Heide is aangemeld. Momenteel worden de huizen bezocht door de firma Spitters voor een schouw. Op maandag 2 juli wordt aan de Albionstraat nabij het speelterrein in Leunen het netwerkverdeelstation geplaatst.