Afbeelding
Foto: jan Derikx

Hedse Boulers 1 wint wisseltroffee

Venray | Stichting Een Bouledrome voor Venray en omgeving heeft zaterdag de finale van de Harry Maessen Wintercompetitie 2017-2018 gespeeld in de Bouledrome op het Speulpark aan de Hoopweg in Venray.

Tijdens de wintermaanden hebben veertien teams: Piëlboulers 4 teams, JBC Oostrum 2 teams, Lönse Boulers 2 teams, BCM Merselo 1 team, JBC Venray 80 2 teams, Hedse Boulers 2 teams en Het veertiende 1 team. Verdeeld in een A en B poule heeft ieder team zeven wedstrijden moeten spelen voor een finaleplaats. Van iedere poule komen de eerste drie plaatsen in aanmerking voor een finale plaats. De finale ging uiteindelijk tussen Hedse Boulers 1 en Hedse Boulers 2. Om plaats 3 en 4 speelden JBC Venray 80 1 en Lönse Boulers 2. Voor plaats 5 en 6 ging het tussen Piëlboulers 1 en Piëlboulers 3. Uiteindelijk mocht Bouledrome voorzitter Eef Zeelen de wisseltrofee aan Hedse Boulers 1 uitreiken.

Uitslag: 1. Hedse Boulers 1. 2. Hedse Boulers 2. 3. Lönse Boulers 2. 4, plaats JBC Venray 80 1. 5. Piëlboulers 1. 6. Piëlboulers 3. Foto: Jan Derikx.


Wisselbeker voor Joop Derks

Venray | Op het jaarlijkse door MGC Venray georganiseerde koningstoernooi heeft Joop Derks beslag weten te leggen op wisselbeker.

Hij had daar 74 slagen voor nodig. Op de tweede plaats eindigde Gerard van v.d. Valk met 77 slagen. De derde plaats werd gedeeld door Noud van Wetten en Huub Coort, die allebei 78 slagen lieten noteren. Bij de vrouwen werd Kim Lenders winnares met 100 slagen. Corry Straatman werd met 103 slagen tweede. Bij de jeugd ging Faas Keijsers met de eerste prijs aan de haal. Hij scoorde 94 slagen en bleef daarmee Eef Lenders, die tweede werd met 97 slagen en de op de derde plek eindigende Fenna Pelzer met 98 slagen voor. Bij de wedstrijdspelers, die buiten mededinging meededen, werd Huub Straatman eerste met 50 slagen. Jan van der Haghen en Gerrit Janssen deelden met 51 slagen de tweede plaats. Gerrit Vermeulen werd derde met 52 slagen. Sraar Vermeulen ontving van de organisatie een beker vanwege zijn jarenlange trouwe deelname aan dit evenement. Op de in Ridderkerk gehouden Nederlandse Kampioenschappen Combi is Jan Engels op een verdienstelijke zesde plaats geëindigd met 290 slagen. Vooral op de lange banen (bogni) speelde hij goed met een gemiddelde van 31,4 en 27 als laagste ronde. Op de korte banen (trespa) leverde hij iets teveel in met een gemiddelde van 26,6 en 22 als laagste ronde. Roland Klarenbeek uit Geldrop werd met overmacht kampioen met 259 slagen. De op de thuisbanen spelende Martin van Holland (270 slagen) werd met 11 slagen achterstand tweede. Steven Steiger (Oirschot) bezette de derde plek op het podium met 278 slagen. Het daaropvolgende matchplay kampioenschap werd vanwege regen geannuleerd.