Water in en om het huis

Venray | De gemeente Venray doet dit jaar voor het eerst mee met de Week van ons Water.

Deze week wordt landelijk twee keer per jaar gehouden. De komende editie vindt plaats van zaterdag 5 tot en met zondag 13 mei en heeft als thema Water in en om het huis. Er worden in deze periode tal van leerzame en verrassende activiteiten gehouden die antwoord geven op vragen als: Waar blijft eigenlijk het water dat u door de wc spoelt? En hoe zorgen we ervoor dat ook vissen en planten schoon water hebben om in te leven? Het doel van deze week is het verhogen van waterbewustzijn op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Tijdens de weekmarkt op maandag 7 mei houdt de gemeente Venray een afkoppelmarkt van 11.00 tot 17.00 uur op de hoek van het Henseniusplein en de Grotestraat. De gemeente geeft hier, samen met een aantal lokale bedrijven, een kijkje in de mogelijkheden van het afkoppelen van regenwater. Tevens wordt het nieuwe logo van de Infiltratiekolk gelanceerd. De markt wordt geopend door wethouder Ike Busser.

Op woensdag 9 mei geeft de gemeente samen met een aannemer op de Gussenstraat in Leunen van 10.00 tot 16.00 uur een demonstratie van een rioolrenovatie en houdt Waterschap Limburg bij de Loobeek in Merselo een wandeling van ongeveer zes kilometer.

Kijk voor meer informatie op www.waterschaplimburg.nl/uwbuurt/water-balans-nieuwe/artikelen/wandel-mee-week.

Op zaterdag 12 mei om 10.00 uur houdt Projectbureau Ooijen-Wanssum een natuurwandeling. Aanmelden kan via info@ooijen-wanssum.nl.

Meer informatie over de Week van ons Water is te vinden op
www.onswater.nl.


Laatste schrijver Literair Café

Venray | De laatste schrijver in het jubileumjaar van Literair Café Venray is Otto de Kat. Op donderdag 17 mei om 19.00 uur sluit hij in het Theehuis in het Odapark het seizoen af.

De Kat is een Nederlandse journalist, dichter, vertaler, uitgever en romanschrijver. Hij is de oprichter van uitgeverij Balans, die later is samengegaan met De Bezige Bij. Op deze avond gaat Victor Elfring hem interviewen over zijn werk, waaronder zijn compilatie van vijf romans getiteld De eeuw van Dudok. In maart is zijn meest recente boek Freetown verschenen. De muzikale omlijsting is in handen van Sandra Lucassen, eigenaresse van het Houtblazers Atelier in Venray. Zij verzorgt binnen het Atelier de muzieklessen en cursussen en werkt als freelance fluitist. Als houtblazer is zij gespecialiseerd in de instrumenten dwarsfluit, klarinet en saxofoon. De zestienjarige Rens Hout komt uit Venray en is altsaxofonist. De boeken van Otto de Kat zijn te koop bij boekhandel Roojboek en worden op 17 mei door Otto de Kat gesigneerd. Als lid van Rabobank Horst Venray kan er tijdens de Clubkas Campagne gestemd worden op de club. Hoe meer stemmen, hoe hoger de bijdrage is die door de Rabobank wordt gedoneerd. Breng een stem uit van 8 tot en met 23 mei.