Lentewandeling

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 6 mei op Landgoed Geijsteren een wandeling in het kader van de vierseizoenenwandelingen.

De lentewandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats van de voormalige voetbalvelden aan de Oostrumseweg 43 in Geijsteren. De natuur van Landgoed Geijsteren wordt in alle vier de jaargetijden bekeken. Wie aan de wandeling deelneemt, beleeft het gebied telkens anders en ziet de natuur in de loop van het jaar veranderen. De wandeling voert door een klein gedeelte van het landgoed. In hetzelfde gebied vinden op 18 juli en 14 oktober de andere vierseizoenenwandelingen plaats. Deelname is gratis.

Expeditieweek

Overloon | Tijdens de Expeditieweek in ZooParc Overloon tot en met zondag 6 mei leren kinderen aan de hand van spannende activiteiten hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Met hun eigen expeditiepaspoort kunnen ze in het park op ontdekkingsreis. Er zijn tijdens de Expeditieweek allemaal activiteiten te beleven. Zo worden kinderen én volwassenen uitgedaagd om een sprinkhaan of meelworm te proeven. Bezoekers kunnen in het park ook leren om sporen en poep van wilde dieren te herkennen, zodat ze in de natuur weten welke dieren er in de omgeving zijn. De vrijwilligers van Stichting Wildlife begeleiden de activiteiten tijdens de Expeditieweek in het park. Meer informatie over de Expeditieweek is te vinden op de website www.zooparc.nl.